A fiúk a vágányban dolgoznak: pályafelújítások és menetrendi módosítások február 27-étől

iho/vasút   ·   2023.02.26. 09:00
vaganyzar_2020_01

Indul a 2023-as szezon, feszmentes Nyugatival, vidéki pótlóbuszozásokkal.

Éjszakánként javítják a drótot a Nyugatiban, Cegléd felé Kökin, a 2-es, 70-es, 71-es vonalon Rákosrendezőnél kell átszállni

A Nyugati pályaudvaron február 27-én estétől március 3-án a hajnali órákig éjszakánként felsővezeték-karbantartást végeznek, ezért egyes éjszakai vonatok menetrendje módosul az esztergomi, a szobi, a veresegyházi és a ceglédi vonalon.

A munkálatok ideje alatt a pályaudvar teljes felsővezetékhálózatát feszültségmentesítik, ezért ebben az időszakban csak dízelvontatású szerelvények közlekedhetnek, így az éjszakai vonatok utasainak Rákosrendezőn, illetve Kőbánya-Kispesten másik szerelvénybe kell átszállniuk.

Esztergomi vonal

  • A Nyugati pályaudvarról 0:25-kor Esztergomba induló S72-es vonat (2010) utasainak Rákosrendezőn át kell szállni, ezért Rákosrendezőtől öt perccel később közlekedik.
  • Az Esztergomból 23:35-kor a Nyugati pályaudvarra induló S72-es vonat (2181) utasainak Rákosrendezőn át kell szállni, ezért Rákosrendezőtől négy perccel később közlekedik.

Szobi vonal

  • A Nyugati pályaudvarról 0:50-kor Szobra induló S70-es vonat (2310) utasainak Rákosrendezőn át kell szállni, ezért Rákosrendezőtől öt perccel később közlekedik.
  • A Szobról 22:59-kor a Nyugati pályaudvarra induló S70-es vonat (2361) utasainak Rákosrendezőn át kell szállni, ezért Rákosrendezőtől kilenc perccel később közlekedik.

Veresegyházi vonal

  • A Nyugati pályaudvarról 0:05-kor Vácra induló S71-es (2510) utasainak Rákosrendezőn át kell szállni, ezért Rákosrendezőtől öt perccel később közlekedik.
  • A Vácról 22:35-kor a Nyugati pályaudvarra induló S71-es (2551) utasainak Rákosrendezőn át kell szállni, ezért Rákosrendezőtől négy perccel később közlekedik.

Ceglédi vonal

  • A Nyugati pályaudvarról 0:43-kor Szolnokra induló S50-es vonat (2610) utasainak Kőbánya-Kispesten át kell szállni, ezért Kőbánya-Kispesttől öt perccel később közlekedik.
  • A Nyugati pályaudvarról eredeti menetrend szerint 2:38-kor Debrecenbe induló sebesvonat (6020) a Nyugati pályaudvarról öt perccel korábban, 2:33-kor indul, utasainak Kőbánya-Kispesten át kell szállni, azonban Kőbánya-Kispesttől már eredeti menetrendje szerint közlekedik.
  • A Szolnokról 22:25-kor a Nyugati pályaudvarra induló S50-es vonat (2611) utasainak Kőbánya-Kispesten át kell szállni, ezért Kőbánya-Kispesttől négy perccel később közlekedik.
  • A Nyugati pályaudvarról eredeti menetrend szerint 3:43-kor Szolnokra induló S50-es vonat (2640) a teljes útvonalán tíz perccel később közlekedik, a Nyugatiból 3:53-kor indul.
Pótlóbuszra kell szállni délelőttönként és koradélután a 10-esen

A Győr–Celldömölk vonalon február 27-étől március 1-jéig egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek Mezőlak és Vinár között végzett pályakarbantartási munkák miatt. Mezőlak és Celldömölk között pótlóbuszok szállítják az utasokat a Celldömölkről 8:02-kor induló vonattól kezdődően a 14:02-kor induló vonatig. A Győrből 8:07-kor induló vonattól a 14:04-kor induló vonatig közlekedik pótlóbusz Mezőlak és Celldömölk között.

Két pár délutáni vonatot pótolnak a 108-ason

A Debrecen–Füzesabony vonalon a pályafelújítás fázisaihoz igazodva újabb változásokra kell számítani. Június 4-éig a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek Tócóvölgy és Balmazújváros között végzett pályakarbantartási munkák miatt. Debrecen és Balmazújváros, illetve két-két délutáni vonat helyett Debrecen és Hortobágy között pótlóbuszok szállítják az utasokat.

(térképek: MÁV-Start)

Békéscsaba és Lőkösháza között pótlóbusz közlekedik a Békés IC helyett

A Budapest–Szolnok–Békéscsaba–Lőkösháza vonalon a Békéscsaba és Lőkösháza közötti pályafelújítás miatt – a mostani felújítási fázisban április 10-éig – a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

Pótlóbusz közlekedik a Lőkösházáról a Keleti pályaudvarra 6:18-kor induló Békés Intercity (IC 759) helyett Békéscsabáig, továbbá a személyvonatok helyett Békéscsaba és Lőkösháza között pótlóbuszok közlekednek. A buszok Békéscsabán és Lőkösházán a vasútállomás előtti térről indulnak, illetve oda is érkeznek, azonban Kétegyházán nem érintik a vasútállomást: a Gyulai úton, a Szent Imre utcai Volánbusz megállóban állnak meg.

A nemzetközi intercityk továbbra is a teljes útvonalukon járnak, a belföldi kocsicsoportjuk csak a Keleti pályaudvar és Békéscsaba viszonylatban közlekedik.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek