A fiúk a vágányban dolgoznak: pályafelújítások és menetrendi módosítások január 25-étől

iho/vasút   ·   2021.01.24. 09:00
vaganyzar_2020_01

Elkezdődött a 2021-es szezon!

Hétvégén kimaradnak vonatok a 70-esen

A Budapest–Vác–Szob vonalon január 30-án és 31-én változik a menetrend. 8 és 14 óra között a menetrendhez képest pár perccel eltérő időpontokban indulnak a vonatok. A korlátozás miatt több S70-es vonat nem közlekedik, mert Dunakeszi és Göd között felsővezeték-karbantartást végeznek.

  • A Nyugati pályaudvarról Vác felé kimaradó vonatok: 8:15 (2452), 9:15 (2472), 10:15 (2414), 11:15 (2434), 12:15 (2454).
  • Vácról a Nyugati pályaudvar felé kimaradó vonatok: 9:02 (2477), 10:02 (2415), 11:02 (2435), 12:02 (2455), 13:02 (2475).

A munkák miatt a Budapest–Veresegyház–Vác vonalon is módosított menetrend érvényes.

Karbantartás az 1-esen a hónap végéig Biatorbágy és Bicske között

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon január 31-éig a Győrből a Déli pályaudvarra induló S10-es vonatok, továbbá a Szombathelyről és Sopronból a Keleti pályaudvarra tartó intercityk, valamint a Hegyeshalomból a Keletibe induló gyorsvonatok módosított menetrend szerint közlekednek, mert Biatorbágy és Bicske között pályakarbantartást végeznek.

29-es: így járnak a vonatok február 6-áig

A Budapest–Székesfehérvár–Tapolca vonalon a vasútvillamosítási munkák jelenlegi fázisához igazodva február 6-áig a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Székesfehérvár és Balatonfüred között pótlóbuszokkal kell utazni. A buszok néhány település kivételével nem a vasútállomásoknál, hanem a főúton érintett autóbusz-megállókban állnak meg. A Déli pályaudvar és Tapolca között a gyorsvonatok nem közlekednek. Az utasok a tapolcai gyorsvonatok helyett a Balaton és Tópart InterCity vonatokkal is utazhatnak a Déli pályaudvarról Lepsényig. A vonatokról Lepsénynél lehet átszállni a Balatonfüredre tartó pótlóbuszokra, amelyek Balatonakarattyánál érik el az északi partot. Várhatóan a turisztikai szezon kezdetéig közlekednek a pótlóbuszok a pályafelújítás és karbantartás miatt.

A Rinya-patak áradását még mindig nem heverte ki a MÁV

A Dombóvár–Gyékényes vonalon április 30-áig módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok, Beleg és Somogyszob között pótlóbuszok szállítják az utasokat. A vonatok Kaposvártól általában pár perccel korábban vagy később indulnak, Gyékényesre 20–30 perccel később érkeznek meg. Gyékényesről 20–30 perccel korábban indulnak a vonatok. A Somogy InterCity Belegig közlekedik, onnan busszal lehet Somogyszobra eljutni, majd egy másik vonatra kell átszállniuk az utasoknak, de az a vonat nem IC szolgáltatásúként közlekedik tovább Gyékényesre. A július végi heves zivatarok következtében a megáradt Rinya-patak alámosta az egyik vasúti hidat, melynek helyreállítása, megerősítése hosszabb időt vesz igénybe, ezt a munkát folytatják a vágányzár ideje alatt.

(térképek: MÁV-Start)

A Beleg és Somogyszob közötti pótlóbuszok közlekedéshez igazodva, a Somogyszob–Nagyatád vonalon módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok április 30-áig.

100-as: éjszaka pótlózni kell Ladány és Debrecen között

A Budapest–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony vonalon január 25-étől 27-éig éjszakánként egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Püspökladány és Debrecen között pótlóbusz közlekedik a Nyugati pályaudvarról Debrecenbe 20:28-kor, 21:28-kor és 22:28-kor induló sebesvonatok helyett. Ugyancsak pótlóbusz szállítja az utasokat Debrecentől Püspökladányig a Debrecenből a Nyugatiba 1:49-kor, 2:45-kor, 3:45-kor, továbbá a Debrecenből Szolnokra 5:01-kor induló vonat helyett. Ebes és Debrecen között pályakarbantartást végeznek.

Vonatpótlás a teljes vonalon Nagykerekiig

A Debrecen–Sáránd–Nagykereki vonalon január 25-étől 27-éig éjszakánként módosított menetrend érvényes, az esti és hajnali vonatok utasait Debrecen és Nagykereki között pótlóbuszok szállítják pályakarbantartás miatt.

Nánás és Lök felé is van még egy kis karbantartanivaló

A Debrecen–Füzesabony vonalon február 28-áig a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Debrecen és Balmazújváros, illetve egy-egy délutáni vonat esetében pedig Debrecen és Hortobágy között pótlóbuszok szállítják az utasokat pályafelújítás miatt.

A Debrecen–Tiszalök vonalon is pótlóbuszok járnak a Debrecen–Hajdúböszörmény, Hajdúnánás szakaszon. Várhatóan február 28-ától is módosított menetrend lesz érvényben.

Vasútvillamos: elvileg február 21-éig épül a pálya, miközben a hónap elejétől már javában tartania kellene a futópróbának

A Szeged–Hódmezővásárhely–Békéscsaba vonalon, a pályaépítés jelenlegi fázisához igazodva február 21-éig a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Szeged és Hódmezővásárhely között valamennyi vonat helyett pótlóbuszokkal lehet utazni.

Két nap vonatpótlás Hegyeshalom és Rajka között

A GYSEV Szombathely–Hegyeshalom–Rajka vonalán január 26-án és 27-én Hegyeshalom és Rajka között pótlóbuszok közlekednek, mert a vonalon pályakarbantartást végeznek.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek