A fiúk a vágányban dolgoznak: pályafelújítások és menetrendi módosítások július 25-étől

iho/vasút   ·   2016.07.23. 13:45
vaganyzar0
Már csak 37 napig tart a fehérvári vágányzár!

Tart még Székesfehérvár vágányhálózatának átépítése, ezért a dél-balatoni, az észak-balatoni, továbbá a Budapest–Székesfehérvár–Veszprém–Szombathely vonalon a vonatok augusztus 28-áig nyári, vágányzári menetrend szerint közlekednek. Ez idő alatt a G43-as viszonylatú vonatok csak Kőbánya-Kispest–Gárdony–Kőbánya-Kispest között közlekednek, nem mennek el Székesfehérvárig. A továbbra is érvényben lévő hirdetmények:

Ez is „37-es”: Baranya megújítása

A Dombóvár–Kaposvár–Gyékényes vasútvonalon augusztus 28-áig a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, pályakorszerűsítés miatt. Dombóvár és Kaposvár között a vonatok helyett pótlóbuszok szállítják az utasokat. A Pécs–Fonyód–Tapolca viszonylatú vonatok Dombóvár alsó helyett Dombóvár állomásig közlekednek, és onnan indulnak. Dombóvár és Kaposvár között az utasokat vonatpótló autóbuszok szállítják, amelyek Dombóvár alsó vasútállomást nem érintik. A vágányzár miatt néhány vonat menetrendje a Budapest–Pécs és a dél-balatoni vonalon is módosult.

Éjjeli meló, két szerelvényen nem lesz közvetlen kocsi

Pusztaszabolcs–Sárosd között július 25/26-tól 29/30-ig, éjszakánként karbantartási munkák miatt a hirdetményen feltüntetett vonatok menetrendje módosul, illetve Pusztaszabolcs és Sárosd között vonatpótló autóbuszokkal kell utazni. A vágányzár ideje alatt a Budapest-Déliből 20:55 órakor induló 4228-as számú vonat és a Pusztaszabolcsról 4:02 órakor induló 4219-es számú vonat nem továbbít közvetlen kocsikat.

Újul a pálya Bátaszék fölött

Hidas-Bonyhád–Bátaszék között felújítást végeznek augusztus 31-éig. A munkák miatt a hirdetményen feltüntetett vonatok menetrendje módosult, illetve Hidas-Bonyhád és Bátaszék között vonatpótló buszok járnak.

A héten véget ér a pótlózás

A Vámosgyörk–Újszász–Szolnok vasútvonalon karbantartások miatt módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok július 31-éig. Jászladány és Újszász között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

„Életünk végéig” tartó rekonstrukció

A Miskolc–Szerencs–Sátoraljaújhely vasútvonalon december 10-éig a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek pályakorszerűsítési munkák miatt. Ez idő alatt Szerencs és Sátoraljaújhely között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. A vonatpótló autóbuszokon a vasúti menetjegyek érvényesek, ugyanakkor csoportok együttes elhelyezését és a kerékpárszállítást nem tudja biztosítani a MÁV-START. A gyorsjáratú pótlóbuszok nem térnek be a megállóhelyekhez.

Pótlóbuszra kell szállni a zónázó helyett

A Budapest–Cegléd vonalon augusztus elsejéig pályakarbantartás miatt egyes éjszakai vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Emiatt július 25-étől 28-áig a Budapest-Nyugati pályaudvarról 21:03 órakor Monorra induló zónázó vonat, továbbá a Monorról 21:21-kor Budapest-Nyugati pályaudvarra induló zónázó vonat nem közlekedik. Helyettük a kijelölt viszonylatban közlekedő személyszállító vonatok minden állomáson és megállóhelyen megállnak. A munkák ideje alatt a Budapest–Cegléd–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony, a Budapest–Cegléd–Szeged és a Budapest–Lajosmizse vonal menetrendje változik.

Vésztői pályaszépülés

Vésztő és Gyoma, illetve Vésztő és Szeghalom között javítják a vágányokat augusztus 31-éig. Az utasoknak ez idő alatt Vésztő és Szeghalom, illetve Vésztő és Gyoma között vonatpótló autóbuszokkal kell utazniuk.

GYSEV: két vonalon is dolgoznak

A Győr-Csorna vonalon pályakarbantartást végeznek július 25-étől 31-éig. Emiatt az utasoknak vonatpótló buszokkal kell utazniuk. Július 25-én a 9942-es számú vonat, július 31-én a 9923 és 9936 számú vonatok a teljes, Sopron–Győr vasútvonalon közlekednek. A Rába InterCity vonatok utasainak Szentgotthárdon egy Gleisdorf állomásig közlekedő másik szerelvénybe kell átszállniuk, továbbá Gleisdorf és Graz Hbf között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

A GySEV Szombathely–Zalaszentiván vonalán augusztus 15-éig van felújítás. A hirdetményen szereplő vonatok a fejlécükben megjelölt napokon módosított menetrend szerint közlekednek. Szombathely és Zalaszentiván között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek