A fiúk a vágányban dolgoznak: pályafelújítások és menetrendi módosítások június 27-étől

iho/vasút   ·   2022.06.26. 15:00
vaganyzar_2020_01

A mellékvonalakon amit csak bírnak, megpróbálnak megcsinálni, egymás után zajlanak a hosszabb-rövidebb ideig tartó pályafelújítások.

Dolgoznak a 2-esen, rövidülnek az S76-osok

A Nyugati pályaudvar–Esztergom vonalon egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek július 8-áig munkanapokon a Pestszentlőrinc–Üllő között végzett pályakarbantartási munkák miatt. Egyes S76-os vonatok rövidebb viszonylaton, Angyalföld és Piliscsaba között közlekednek. Nem közlekedik Óbuda és Rákos között munkanapokon a 6:05-kor induló 3209-es, a 7:05-kor induló 3229-es és a 8:05-kor induló 3249-es számú vonat.

Völgyhíd-felújítások Gyulafirátótnál egész nyáron

A Győr–Veszprém vonalon Gyulafirátót külterületén két völgyhíd megerősítését, a falazatok felújítását és a csatlakozó pálya karbantartását végzik. Emiatt Zirc és Veszprém között augusztus 28-áig minden vonat helyett pótlóbusz közlekedik. A buszok Eplény vasútállomás helyett Eplény, Újtelep autóbusz megállóhelyen állnak meg. A vonatok Győr és Zirc között az alapmenetrend szerint közlekednek.

(térképek: MÁV-Start)

20-as: szerdán kezdődik a karbantartás második üteme

Pályakarbantartás miatt, két ütemben augusztus 28-áig változott a menetrend a Székesfehérvár–Veszprém–Szombathely vasútvonalon, és eltérő szakaszokon pótlóbuszok szállítják az utasokat. A korlátozások miatt június 28-áig a vonatok helyett Várpalota–Ajka, június 29. és augusztus 28. között pedig a Veszprém–Ajka viszonylatban pótlóbuszok közlekednek.

A Veszprém térségét érintő vágányzárak következtében a Budapest és Szombathely, illetve Budapest és Zalaegerszeg között utazóknak, a 20-as vonal környékén élőknek, a Veszprém–Győr között ingázóknak és a Veszprém felől a Bakonyba kirándulóknak, továbbá a térségből a Balatonra vonattal utazóknak is jelentős változásokra, illetve átszállásokra kell készülni.

Változások a 20-as vonal vonatközlekedésében június 28-áig

  • A Göcsej, a Bakony és a Citadella InterCity vonatok 20 perccel korábban indulnak a Déli pályaudvarról, ellenkező irányban pedig Várpalotától 20 perccel később közlekednek Budapest felé.
  • A Göcsej és a Bakony IC-vonatok Ajka–Szombathely, illetve Zalaegerszeg viszonylatban gyorsvonatként közlekednek az alapmenetrend szerint, azokban a multifunkcionális IC+-kocsi nem közlekedik, ezen a szakaszon a helyjegyváltás nem lesz lehetséges. Az intercity-vonatok helyett Várpalota és Ajka között mindkét végponton gyors átszállást biztosító, csak Veszprémben megálló gyorsjáratú pótlóbuszok közlekednek.
  • A Pétfürdőre, Ösküre, Hajmáskérre utazókat a Várpalota–Veszprém viszonylatban közlekedő személyvonati pótlóbuszok szállítják.
  • A személyvonatok helyett Várpalota és Veszprém, illetve Ajka között az alap megállási rendnek megfelelő pótlóbuszok mellett gyorsjáratok is közlekednek.
  • A 9008-as számú személyvonat a Déli pályaudvarról 55 perccel korábban, 19:40-kor indul, Ajkától 19008-as számú személyvonat alapmenetrend szerint közlekedik. A pótlóbusza Várpalota–Veszprém között gyors-, járatként Veszprémtől Ajkáig személyvonati megállási rend szerint közlekednek. Mellettük gyorsjárat is közlekedik Várpalota–Ajka viszonylatban, mely Veszprémben és Pétfürdőn is megáll.
  • Új 9068-as számú személyvonat indul a Déli pályaudvarról 20:40-kor, melynek pótlóbusza Ajkáig közlekedik gyorsjáratként.
  • A 9009-es számú vonat helyett Celldömölk–Ajka között 19009-es számú vonat közlekedik alapmenetrend szerint, Várpalota és a Déli pályaudvar között később közlekedik: a Délibe 8:29-kor érkezik. A vonatpótlója Ajka–Veszprém között személyvonati megállási rend szerint, Veszprém–Várpalota között gyorsjáratként közlekedik.
  • A 969-es számú vonat pótlóbusza Ajka–Várpalota viszonylatban közlekedik gyorsjáratként, ezáltal a Celldömölk–Ajka szakaszról biztosított gyorsabb eljutási lehetőség a 19009-es számú vonat utasainak. A vonat a Déli pályaudvarra 7:59-kor érkezik meg.
  • A 9009-es számú személyvonat eredeti menetrendi idejében új 9069-es személyvonat közlekedik, a Déli pályaudvarra 7:29-kor érkezik. A vonathoz Ajka–Várpalota viszonylatú gyorsjáratú pótlóbusz csatlakozik.
  • A 9061-es számú vonat minden állomáson és megállóhelyen megálló pótlóbusza mellett gyorsjárat is közlekedik Ajka–Várpalota viszonylatban, amihez csatlakozás lesz Ajkán a 9021-es számú vonatról. A vonat a Déli pályaudvarig, hosszabb útvonalon közlekedik a Bagolyvonatok megállási rendjével: Székesfehérvár és Kelenföld között csak Agárd, Gárdony, Velencefürdő, Velence, Érd alsó és Budafok állomáson áll meg.
  • A martonvásári Z30-as vonatok kimaradnak
  • A Budapest–Székesfehérvár vonal változása, hogy a Déli pályaudvar–Martonvásár közötti munkanapi Z30-as vonatok – két reggeli vonatpár kivételével – nem közlekednek. Helyettük Budapest-Kelenföld és Martonvásár között az Érd felsőn át közlekedő G43-as gyorsított személyvonatok vehetők igénybe, melyek a nyári időszakban nagyobb kapacitással közlekednek.

Változások a vonatközlekedésben június 29-étől augusztus 28-áig

  • A Göcsej, a Bakony és a Citadella Intercityk 20 perccel korábban indulnak a Déliből, ellenkező irányban pedig Veszprémtől 20 perccel később közlekednek Budapest felé.
  • A Göcsej és a Bakony IC vonatok Ajka–Szombathely, illetve Zalaegerszeg viszonylatban gyorsvonatként közlekednek, azokban a multifunkcionális IC+-kocsi nem közlekedik, ezen a szakaszon a helyjegyváltás nem lesz lehetséges.
  • Az intercityk és a személyvonatok helyett Veszprém és Ajka között pótlóbuszok közlekednek.
  • A Citadella InterCity a teljes útvonalán InterCity vonatként közlekedik.
  • A 9008-as számú személyvonat a Déli pályaudvarról 55 perccel korábban, 19:40-kor indul, Ajkától menetrend szerint közlekedik. A pótlóbusza Veszprém és Ajka között lassújáratként közlekedik. Mellette gyorsjárat is közlekedik Veszprém és Ajka viszonylatban.
  • Új 9068-as számú vonat indul a Déliből 20:40-kor, melyhez Veszprém és Ajka viszonylaton gyorsjáratú pótlóbusz csatlakozik.
  • A 9009-es számú vonat helyett Celldömölk és Ajka között alapmenetrend szerint 19009-es személyvonat közlekedik, azonban Veszprém és a Déli pályaudvar között később közlekedik, a 9057-es számú vonat alapmenetrendje szerint: a Délibe 8:29-kor érkezik. A pótlóbusza Ajka és Veszprém között lassújáratként közlekedik.
  • A 969-es számú vonathoz gyorsjáratú pótlóbusz csatlakozik, ezáltal a Celldömölk és Ajka szakaszról biztosított a gyorsabb eljutási lehetőség a 19009-es számú vonat utasainak, a Déli pályaudvarra 7:59-es érkezéssel.
  • A 9009-es számú vonat eredeti menetrendi idejében új 9069-es számú vonat közlekedik, a Délibe 7:29-re érkezik meg.
  • A 9061-es számú vonat később közlekedik, Veszprémben csatlakozva a 9021-es vonat pótlóbuszához. A Déli pályaudvarig hosszabb útvonalon közlekedik a Bagolyvonatok megállási rendje szerint: Székesfehérvár és Kelenföld között csak Agárd, Gárdony, Velencefürdő, Velence, Érd alsó és Budafok állomásokon és megállóhelyeken áll meg.

Mindkét vágányzár időtartama alatt érvényes változások

  • A Veszprém–Celldömölk–Szombathely viszonylatú személyvonatok Ajka és Celldömölk, illetve Szombathely között alapmenetrend szerint közlekednek. Pótlóbuszaik Veszprémből korábban indulnak és oda később érkeznek.
  • A Budapest–Veszprém viszonylatban közlekedő személyvonatok közül a 19056-os számú vonat Székesfehérvár és Veszprém között, a 19058-as vonat a teljes útvonalán kimarad.
  • A 19056-os vonat a Déliből 15:00-kor indul Székesfehérvárra, a 19076-os vonat 17:00-kor indul Várpalotára, illetve Veszprémbe. Ezen vonatok Kelenföld és Székesfehérvár között csak Tárnokon és Martonvásáron állnak meg.

Z30-as zónázóvonatok

  • Az InterCity vonatok megváltozó menetrendje miatt a csak munkanapokon közlekedő, Déli és Martonvásár közötti Z30-as zónázó vonatok nem közlekednek két reggeli vonatpár kivételével. A megmaradó két Martonvásár irányába közlekedő zónázó vonat 6:00-kor, és 7:00-kor indul a Déliből, és Érd alsó megállóhelyen nem áll meg. A kimaradó vonatok helyett a G43-as gyorsított személyvonatok vehetők igénybe Budapest-Kelenföld és Martonvásár között melyek a nyári időszakban nagyobb kapacitással közlekednek.

Az Adria IC, egyes vidékről Balatonra tartó expresszvonatok, és G30-as járatok menetrendje kis mértékben módosul Budapest-Kelenföld és Székesfehérvár között

  • A 16709-es számú Napfürdő expresszvonat Kelenföldről 8:50-kor indul, és Érd-alsó megállóhelyen nem áll meg.
  • A 4592-es G30-as gyorsított személyvonat a Déliből 9:45-kor indul, és Érd-alsó megállóhelyen nem áll meg.
  • A 1787-es Aranyhíd expressz Kelenföldről 10:41-kor indul,
  • A 1205-ös Adria InterCity Székesfehérvárról 8:28-kor indul,
  • A 16708-as Napfürdő expressz Székesfehérvárról 17:22-kor indul, és Érd-alsó megállóhelyen nem áll meg.
  • A 4501-es G30-as gyorsított személyvonat Székesfehérvárról 18:22-kor indul, és Érd-alsó megállóhelyen nem áll meg.
  • A 1786-os Aranyhíd expressz Székesfehérvárról 18:28-kor indul.
  • Az Istria nemzetközi expresszvonat kerülő útvonalon közlekedik Győrön, Szombathelyen és Zalaegerszegen keresztül. A Keleti pályaudvar és Szombathely között az IC928-as, Szombathely és a Keleti között pedig az IC917-es Savaria InterCity-kkel egyesítve közlekedik. A Budapest felé tartó vonat Zalaegerszeg állomást nem érinti, helyette Zalaegerszeg-Ola megállóhelyen áll meg.

Alternatív utazási lehetőségek

Budapest–Szombathely viszonylat

  • A vasúttársaság a Budapest és Szombathely között utazóknak átszállás nélküli vasúti eljutás céljából a Győrön keresztül közlekedő intercityket javasolja, amelyek a megszokott menetrendhez képest is 45-50 perccel gyorsabb eljutást biztosítanak a főváros és a vasi megyeszékhely között. A Déli pályaudvar helyett a Keleti pályaudvarig (július 10-étől augusztus 18-áig a Déli összekötő vasúti hídon tartott vágányzár miatt ezek az IC vonatok csak Budapest-Kelenföldig közlekednek), azaz a belvárosig közlekednek, de Kelenföldön szintén megállnak. A Győr érintésével közlekedő IC-járatok esetében a 2. osztályú, teljes árú InterCity menetjegy és a helyjegy mintegy ezer forinttal kerül többe.
  • Celldömölki és győri átszállással személy-, és InterRégió vonatokkal is el lehet jutni Szombathelytérségéből Budapestre és vissza.

Utazás Volánbusszal

  • A Volánbusz Budapest és Zalaegerszeg között napi 5 pár expresszjárattal közlekedik, illetve a fővárosból Veszprémbe jellemzően óránként indulnak gyorsjáratok. A további szakaszokon a Volánbusz regionális buszjáratit ajánlják. A menetrendi információk elérhetők a www.menetrendek.hu oldalon.

Utazás a Balatonhoz

  • A vágányzárral nem érintett területekről Székesfehérvár irányába rendelkezésre áll eljutási lehetőség vonattal a Balaton északi és déli partja felé is. A fejéri megyeszékhelyen át kell szállni a Balatonfüred, illetve Siófok irányába közlekedő vonatokra.
Pályakarbantartás a 60-as közepén

Darány és Szigetvár között végzett pályakarbantartási munkák miatt június 29-én napközben 07:30-tól 12:20-ig a Nagykanizsa–Pécs vonalon egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Barcs, illetve Darány és Szigetvár között pótlóbuszokkal kell utazni, a Pannónia Interrégió vonatok utasainak is.

Vecsés: még két hétig biztosan dolgoznak a 100a-n

A Budapest–Cegléd–Szolnok vonalon július 11-éig pályafelújítást végeznek Vecsés körzetében, Vecsés és Üllő között, továbbá Pestszentlőrinc és Vecsés között. Az elővárosi és távolsági vonatok menetrendje jelentősen módosul a ceglédi, a debreceni, a szegedi és a lajosmizsei vonatokon.

A vágányzár teljes időtartalma alatt pótlóbusz közlekedik egyes késő esti és kora hajnali vonatok helyett

  • a Nyugati pályaudvarról Szolnokra naponta 23:41-kor, 0:43-kor, 2:17-kor induló, valamint a szombati és vasárnapi napokon 1:43-kor induló S50-es vonat helyett Pestszentlőrinc és Üllő között (2688, 2610, 2650, 2620),
  • a Szolnokról a Nyugati pályaudvarra 22:25-kor induló S50-es vonat helyett Üllő és Pestszentlőrinc között (2691).
  • Július 6-án estétől 8-án hajnalig a pótlóbuszok közlekedése módosul:
    • a Nyugati pályaudvarról Szolnokra 23:41-kor, 0:43-kor, 1:51-kor induló S50-es vonat helyett Kőbánya-Kispest és Pilis között (2688, 2610, 2650),
    • a Szolnokról a Nyugati pályaudvarra 22:25-kor induló S50-es vonat helyett Pilis és Kőbánya-Kispest között (2691) szállítja busz az utasokat.

Munkanapi közlekedési rend

Elővárosi közlekedési rend

  • A monori S50-es vonatok nem közlekednek.
  • A Nyugati pályaudvarról Cegléd felé a Z50-es zónázó vonatok óra 48 perckor, a meghosszabbított útvonalon, Ceglédig közlekedő S50-es személyvonatok pedig óra 53 perckor indulnak. A reggeli időszakban a főváros felé utazók előnyben részesítése érdekében 7 óráig minden óra 48-kor csak a személyvonatok indulnak Cegléd felé. Ceglédről a reggeli időszakot követően óra 7 perckor Z50-es, óra 51 perckor S50-es vonatok indulnak a Nyugati pályaudvarra.
  • A délutáni időszakban az elővárosba utazók jobb kiszolgálása érdekében a Nyugati pályaudvarról 15:18-kor és 18:18-kor G50-es vonat indul Szolnokra, amik Zugló, Kőbánya alsó, Pestszentlőrinc, Ferihegy, Vecsés, Monor, Ceglédbercel-Cserő, Cegléd és Abony állomásokon állnak meg.
  • Az elmaradó monori személyvonatok pótlása és az M3 metró felújítása miatt a Nyugati pályaudvar és Kőbánya-Kispest között S21-es jelzésű betétjáratok közlekednek, melyek a Nyugatiból 5:23-tól 22:23-ig, Kőbánya-Kispestről 5:46-tól 22:46-ig óránként indulnak.
  • Továbbra sem közlekednek Üllő és Kőbánya-Kispest között a reggeli S36-os és G43-as vonatok (3810, 3812, 3522).
  • Egyes reggeli személyvonatok menetrendjéhez igazodva Hosszúberek-Péteri és Vecsés, néhány délutáni G50-es és expresszvonat menetrendjéhez igazodva Vecsés és Hosszúberek Péteri között pótlóbusz közlekedik, mely érinti Vecsés-Kertekalja megállóhelyet és Üllőt is.

Távolsági közlekedési rend

  • A szegedi intercity vonatok teljes és eredeti útvonalon közlekednek, a Nyugati pályaudvarról 10 perccel korábban indulnak, illetve 20 perccel később érkeznek. Az előváros jobb kiszolgálása érdekében hétköznapokon megállnak Pilis és Albertirsa állomásokon is.
  • A nyíregyházi és záhonyi Nyírség, illetve Latorca InterCity vonatok, valamint a Debrecenen, Nyíregyházán, Miskolcon át a Keleti pályaudvarra közlekedő Tokaj Intercity vonatok változatlanul a Nyugati pályaudvarról indulnak és oda is érkeznek, de kerülő útirányon, Újszász felé közlekednek. Zugló és Ferihegy megállóhelyet, Kőbánya-Kispest és Cegléd állomást nem érintik. A Nyugatiból 28 perccel korábban, óra 55 perckor indulnak és 27 perccel később érkeznek.
  • A szegedi vonalon közlekedő és a Szolnoktól Debrecen, Nyíregyháza felé közlekedő intercityk ceglédi csatlakozásának biztosítása érdekében, Cegléd és Szolnok között S50-es jelzés betétjáratok közlekednek.
  • A nyíregyházi, illetve debreceni sebesvonatok a Debrecenből 2:30-kor és Nyugati pályaudvarról 22:28-kor induló vonatok kivételével Ceglédig, illetve Ceglédtől közlekednek (6098, 6009).
  • Minden nap közlekedik a Ceglédről 16:24-kor Nyíregyházára, a Nyíregyházáról 19:46-kor, 20:46-kor Záhonyba, a Záhonyból 4:57-kor Debrecenbe és a Nyíregyházáról 12:45-kor Ceglédre induló személyvonat (6136, 6298, 6236, 6229, 6125).
  • A Ceglédről 18:24-kor Nyíregyházára induló személyvonat (6118) csak Szolnokig közlekedik.
  • A Záhonyból 5:24-kor Nyíregyházára és a Nyíregyházáról 6:45-kor Ceglédre induló személyvonat nem közlekedik (6239, 6149).
  • A hajnali és késő esti kecskeméti, illetve szegedi személyvonatok módosított menetrend szerint közlekednek, néhány perccel változik az indulási idejük. (7020, 7028, 7029, 7039, 7009, 7049).

A vágányzár hatása az S76-os vonatok közlekedésére

  • A Rákosról óra 33 perckor Piliscsabára és a Piliscsabáról óra 37 perckor Rákosra induló S76-os vonatok rövidebb útvonalon, csak Angyalföld és Piliscsaba között közlekednek.
  • Az Óbudáról 6:05-kor, 7:05-kor és 8:05-kor Rákosra induló S76-os vonatok nem közlekednek (3209, 3229, 3249).

Hétvégi közlekedési rend

Elővárosi közlekedési rend

  • A monori S50-es és a ceglédi Z50-es zónázó vonatok nem közlekednek, helyettük a Nyugati pályaudvarról óra 53 perckor Ceglédre, valamint Ceglédről óra 51 perckor a Nyugati pályaudvarra S50-es vonatok indulnak.
  • Az elmaradó monori személyvonatok pótlása és az M3 metró felújítása miatt a Nyugati pályaudvar és Kőbánya-Kispest között S21-es jelzésű betétjáratok közlekednek, melyek a Nyugatiból 5:23-tól 22:23-ig, Kőbánya-Kispestről 5:46-tól 22:46-ig óránként indulnak.
  • Nem közlekedik hétvégente a Nyugati pályaudvarról 3:43-kor Szolnokra, a Ceglédről 4:48-kor a Nyugati pályaudvarra induló S50-es vonat, a Szolnokról 5:55-kor a Nyugati pályaudvarra induló Z50-es vonat (2640, 2839, 2669), a vasárnapoként Szolnokról 15:15-kor Ceglédre és a Ceglédről 16:24-kor Szolnokra induló S50-es vonat (2683, 2696).

Távolsági közlekedési rend

  • A szegedi intercityk teljes és eredeti útvonalon közlekednek, a Nyugati pályaudvarról 10 perccel korábban indulnak, illetve 15 perccel később érkeznek. A hétköznapokkal ellentétben, hétvégente többlet megállás nélkül, eredeti megállási rendjük szerint közlekednek.
  • A nyíregyházi és záhonyi Nyírség, illetve Latorca Intercity vonatok, valamint a Debrecenen, Nyíregyházán, Miskolcon át a Keleti pályaudvarra közlekedő Tokaj Intercity vonatok változatlanul a Nyugati pályaudvarról indulnak és oda is érkeznek, de kerülő útirányon át közlekednek. Zugló és Ferihegy megállóhelyet, Kőbánya-Kispest és Cegléd állomást nem érintik. A Nyugatiból 28 perccel korábban, óra 55 perckor indulnak és 27 perccel később érkeznek.
  • A szegedi vonalon közlekedő és a Szolnoktól Debrecen, Nyíregyháza felé közlekedő Intercityk ceglédi csatlakozásának biztosítása érdekében, Cegléd és Szolnok között S50-es jelzésű betétjáratok közlekednek.
  • A nyíregyházi, illetve debreceni sebesvonatok a Debrecenből 2:30-kor és Nyugati pályaudvarról 22:28-kor induló vonatok kivételével Ceglédig, illetve Ceglédtől közlekednek (6098, 6009).
  • Csak vasárnaponként közlekedik a Ceglédről eredeti menetrend szerint 18:24-kor Nyíregyházára induló személyvonat (6118), mely 30 perccel korábban, 17:54-kor indul, és csak Szolnokig közlekedik.
  • A Záhonyból 5:24-kor Nyíregyházára és a Nyíregyházáról 6:45-kor Ceglédre induló személyvonat nem közlekedik (6239, 6149).
  • A hajnali és késő esti kecskeméti, illetve szegedi személyvonatok módosított menetrend szerint, egyes szakaszokon 10 perccel korábban, egyes szakaszokon 9–20 perccel később közlekednek (7020, 7028, 7029, 17009).
Most éppen november elejéig pótlóznak a 101-esen

A Püspökladány–Biharkeresztes vonalon november 6-áig pályakarbantartási munkák miatt a vonatok helyett pótlóbuszok közlekednek.

Fontos változások:

  • A 404-es és a 405-ös számú Corvin nemzetközi gyorsvonatpár nem közlekedik.
  • Az 406-os és a 407-es számú Corona nemzetközi Intercity vonat Nyírábrányon át, kerülő útirányon közlekedik.
  • A 146-os és 143-as számú Transilvania EuroCity vonat Nyírábrányon át, kerülő útirányon közlekedik a Szamos EuroCity vonatrészével együtt.
  • A 367-es számú Hargita IC határátlépő utasai a Nyugati pályaudvar és Püspökladány között a 34-es számú Latorca IC vonaton a részükre biztosított helyeken utazhatnak. Püspökladány–Nagyvárad között pótlóbusz közlekedik, Nagyváradtól Brassóig pedig a román vasút által biztosított vonat. A 366-os számú Hargita IC határátlépő utasai Püspökladány és Budapest között az 568-as számú Tokaj IC vonattal utazhatnak.
  • A 369/368, 365/364-es számú nemzetközi személyvonatok nem közlekednek.
  • A vágányzár miatt a Debrecen–Nagyvárad–Debrecen közötti 6812 és 6811-es számú nemzetközi személyvonat csak belföldön, Debrecen–Nyírábrány között közlekedik.
  • A munkanapokon Nyírábrányból Debrecenbe 6:49-kor induló 6827-es számú vonat helyett a 12406-os számú Corona Intercity vonat közlekedik, Nyírábrány–Debrecen–Püspökladány között felár megfizetése nélkül igénybe vehető.
108-as: a délutáni vonatpótlás mellett éjszaka is pótlózni kell

A Debrecen–Füzesabony vonalon október 28-áig Tócóvölgy és Balmazújváros között végzett pályaépítési munkák miatt a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Debrecen és Balmazújváros, illetve két-két délutáni vonat helyett Debrecen és Hortobágy között pótlóbuszok szállítják az utasokat.

Június 27-étől július 1-jéig éjszakánként Balmazújváros–Hortobágy, július 18-án és 19-én éjszaka Hortobágy–Ohat-Pusztakócs állomás között végzett pályakarbantartási munkák miatt a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Debrecen és Balmazújváros, valamint Debrecen és Hortobágy, Debrecen és Tiszafüred, továbbá Tiszafüred és Füzesabony között pótlóbuszok közlekednek. A pótlóbuszok Kónya megállóhelyet nem érintik.

 

110-es: éjszaki pótlózás és rövidülés

A Debrecen–Mátészalka vonalon október 28-áig pályakarbantartás miatt a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Éjszakánként a személyvonatok helyett Hajdúsámson és Mátészalka között pótlóbuszok szállítják az utasokat. Egyes vonatok csak Nyírbátor és Mátészalka között közlekednek.

Pótlóbuszok járnak a lőkösházi vonal békési végén

A Budapest–Szolnok–Békéscsaba–Lőkösháza vonalon augusztus 26-áig pályakarbantartási munkák miatt a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. A Lőkösházáról a Keleti pályaudvarra 6:40-kor induló 759-es számú Békés Intercity helyett Lőkösháza és Békéscsaba között, a délutáni Lőkösháza–Kétegyháza, illetve a Kétegyháza–Lőkösháza viszonylatú személyvonatok (7544, 7546, 7545, 7543, 7553) helyett teljes útvonalon pótlóbuszok közlekednek.

A 346-os és 347-es számú Dacia nemzetközi gyorsvonat kerülő úton, Biharkeresztesen át közlekedik. A kimaradó nemzetközi vonatok helyett Szolnok és Békéscsaba között 7440-es és 7449-es számú vonatok közlekednek.

A Békéscsaba–Lőkösháza vonalszakaszon végzett felújítás fázisaihoz igazítva további módosítások is lesznek év közben. A menetrendi változásokról, vágányzári információkról a vasúttársaság a honlapján és a Mávinform Facebook-oldalán időben tájékoztatja az utasokat.

Medgyesegyházáig pótlóbuszok járnak Békéscsabáról a 121-esen

A Békéscsaba–Kétegyháza–Mezőhegyes vonalon november 6-áig a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek pályakarbantartási munkák miatt. Békéscsaba–Kétegyháza–Medgyesegyháza között pótlóbuszokkal kell utazni. Bánkút megállóhelyre történő eljutás betétjáratokkal biztosított, amik Medgyesegyháza állomáson csatlakoznak a Békéscsaba–Medgyesegyháza viszonylaton közlekedő pótlóbuszokhoz.

Pótlóbuszok járnak a 147-esen augusztus közepéig

A Kiskunfélegyháza–Szentes vonalon augusztus 17-éig a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek pályakarbantartási munkák miatt. Kiskunfélegyháza és Szentes között pótlóbuszok közlekednek. A pótlóbuszok Hékéd megállóhelyet nem érintik, az eljutási lehetőséget a Szentes–Szolnok viszonylaton közlekedő személyvonatok biztosítják.

154-es: vasárnapig teljes vonatpótlás Bajától Bácsbokod-Bácsborsódig

A Baja–Kiskunhalas vonalon július 3-áig a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek pályakarbantartási munkák miatt. Baja és Bácsbokod-Bácsborsód állomás között valamennyi vonat helyett pótlóbusz közlekedik.

142-es: július végéig tart a karbantartás jelenlegi fázisa

A Budapest–Lajosmizse–Kecskemét vonalon egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek július 31-éig Kőbánya-Teher állomáson végzett karbantartási munkák miatt. A Lajosmizse felé közlekedő vonatok – a hajnali 2910 és késő esti 2958, 2968-as számú vonatok kivételével – a Nyugati pályaudvarról öt perccel korábban indulnak, Kőbánya-Kispestig módosított menetrend szerint, Kőbánya-Kispesttől változatlan menetrend szerint közlekednek. A Lajosmizse felől közlekedő vonatok – a hajnali 2919, 2929-es és a késő esti 2931-es számú vonatok kivételével – Kispestig változatlan menetrend szerint, Kispesttől módosított menetrend szerint közlekednek, a Nyugati pályaudvarra öt perccel később érkeznek.

A Budapest–Lajosmizse–Kecskemét vonalon augusztus 1-jétől további módosított, vágányzári menetrend szerinti közlekedés várható.

Karbantartás Szombathelyen, pótlóbuszok járnak Ják-Balogunyom felé

A GYSEV szombathelyi állomásán pályakarbantartást végeznek június 27-étől július 7-éig. Emiatt Szombathely és Ják-Balogunyom között néhány vonat helyett pótlóbusz közlekedik. A Szombathely–Sopron vonalon egyes vonatok menetrendje módosul. A munkák érintik a Szombathely–Zalaszentiván vonalon közlekedő Pannónia Interrégió vonatok közlekedését is.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek