A fiúk a vágányban dolgoznak: pályafelújítások és menetrendi módosítások szeptember 2-ától

iho/vasút   ·   2019.09.01. 12:00
vaganyzar0
80-as: még tart vonatpótlás

A Budapest–Hatvan vasútvonal pályarekonstrukciója miatt várhatóan december közepéig szünetel a vonatforgalom Pécel és Aszód között, jelentős korlátozásra kell számítani az itt utazóknak. Az intercityk helyett a Keleti pályaudvar és Hatvan között pótlóbuszok járnak, a többi vonat helyett – eltérő szakaszokon – pótlóbuszok viszik az utasokat. Sokaknak érdemes a gödöllői HÉV-járatokat választani, amelyeken elfogadják a vasúti jegyeket és bérleteket. Utazás előtt mindenképpen tájékozódjanak az utasok a MÁV-csoport honlapján, vagy a menetrendi keresőben vagy a Vonatinfó mobilalkalmazás segítségével.

Szeptember 11-éig a Rákos–Hatvan közötti felújítások miatt a Budapest-Keleti pályaudvarnál lévő Verseny utca és Hatvan között az InterCity vonatok helyett, Pécel és Hatvan között a gyors és sebesvonatok helyett, Pécel és Aszód, Pécel és Hatvan, valamint Rákos és Hatvan között a személyvonatok helyett pótlóbuszok szállítják az utasokat.

 

Egy vonat módosított menetrend szerint közlekedik majd a 4-esen

Esztergom-Kertváros és Almásfüzitő állomás között módosított menetrend szerint közlekedik egy vonat pályakarbantartási munkák miatt: szeptember 7-étől 8-áig az Esztergomból Komáromon át Székesfehérvárra 7 órakor induló vonat módosított menetrend szerint közlekedik.

 

135-ös: minden egyre pompásabb Szegednél

Szeged-Rókus–Hódmezővásárhelyi Népkert állomás között – a tramtrain vonal kiépítéséhez kapcsolódó munkálatok miatt – Szeged és Hódmezővásárhely között vonatpótló buszok közlekednek várhatóan december 14-éig. A vágányzár ideje alatt Szeged-Rókustól Hódmezővásárhelyi Népkertig a 135-ös vasútvonalat keresztező útátjárók biztosítóberendezéseit, sorompóit kikapcsolták.

 

 

108-as: épül a BMW-gyár, hordják hozzá a követ

A Debrecen–Füzesabony vasútvonalon december 14-éig módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok, illetve Balmazújváros és a megyeszékhely között pótlóbuszok szállítják az utasokat. A személyszállítás mintegy nyolc hónapos autóbusszal történő helyettesítése a debreceni Észak-Nyugati Gazdasági Övezet fejlesztésével összefüggő kavics- és kőszállítások miatt szükséges. A térség fejlesztésének köszönhetően sok ezer új munkahely létesül. A szállításokat végző Rail Cargo Hungaria a ki- és átrakodásokhoz a macsi megállóhely teljes vágánykapacitását igénybe veszi. A vasúti kőszállítás révén legalább 22 ezer nehézgépjármű folyamatos közlekedtetésétől mentesül a közúthálózat.

A munkálatokat régészeti feltárások előzték meg, melyek sikeres lezárását követően májustól megkezdődhet a szállítás. A tervezett munkák idején – a stabil menetrend és a kiszámítható csatlakozás biztosítása érdekében – a vonatpótló buszok menetideje Debrecen és Balmazújváros között csak minimálisan változik a vonatokéhoz képest; a kényelmes átszállásra tíz perc áll majd rendelkezésre. A Debrecenből Hortobágyra 13:55-kor és a Hortobágyról Debrecenbe 15 órakor induló vonat helyett a teljes útvonalon pótlóbusz szállítja az utasokat, a buszok Kónya megállóhelyen nem állnak meg. Ez a vonatpár, illetve helyettük pótlóbusz június 14-étől szeptember 2-áig közlekedik munkanapokon. A pótlás során kerekesszékkel való utazásra is lesz lehetőség, ehhez – az eddigi gyakorlatnak megfelelően – legalább 48 órával előbb értesíteni kell a vasúttársaságot.

 

Szeptember közepéig a 98-as a buszozásról szól

Abaújszántó és Hidasnémeti között szeptember 15-éig pályakarbantartás miatt pótlóbuszok közlekednek. A közúti eljutási lehetőségek miatt, valamint a csatlakozások biztosítása érdekében, az autóbuszok útvonala jelentősen eltér a vonatokétól, több településen a megállási helyek jelentősen módosulnak.

 

Almásfüzitő és Almásfüzitő felső között vonatpótlás lesz az 1-esen – néhány vonatnál

A Budapest–Hegyeshalom vonalon a Budapest–Déli és Győr között közlekedő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek szeptember 6-ától 9-éig és szeptember 14-én estétől 16-án reggelig pályakarbantartás miatt. Néhány vonat helyett Almásfüzitő és Almásfüzitő felső állomás között pótlóbuszok szállítják az utasokat.

 

Éjszakai pótlóbuszozás Szombathely és Sopron között

A Szombathely–Sopron vonalon, szeptember 7-én éjszaka a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek pályakarbantartás miatt. Szombathely és Sopron között pótlóbuszok szállítják az utasokat.

 

A 4218-ast 8018-as cserélték Pest és Ud között

A Budapest–Pusztaszabolcs–Pécs vonalon, december 14-éig a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek a Százhalombatta–Pusztaszabolcs közötti pályafelújítás miatt. A 4218-as számú, Budapest-Déli pályaudvar–Dunaújváros közötti vonat helyett, 8018-as számú vonat közlekedik, a Déli pályaudvarról 18:55-kor indul Dombóvárra.

 

Máshogy állnak meg a vonatok a 70-esen

A Budapest–Szob vonalon szeptember 7-étől 8-áig, továbbá 14-étől 15-éig, Nagymaros és Szob állomás között pályakarbantartási munkák miatt a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. A menetrendhez képest egyes vonatok nem a teljes útvonalon-, illetve eltérő megállási renddel közlekednek.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek