A wilhelmshaveni kikötőt is bekapcsolja hálózatába a TX Logistik

iho/vasút   ·   2022.11.07. 12:00
txlogistik_tehervonat

A logisztikai vállalat elsőként Nürnbergből és Kornwestheimból szállít 2023 januárjától.

Összeköti az Északi-tenger partján fekvő, alsó-szászországi JadeWeserPort (JWP) mélyvízi kikötőt a hátországgal a Mercitalia Group-leányvállalat, ami az első két útirányt követően 2023 első félévében újabb desztinációkkal bővíti majd a hálózatot.

A wilhelmshaveni létesítmény hálózatba kapcsolására a kikötő előrejelzett forgalomnövekedése okán kerülhet sor. Iparági szakértők úgy vélik, a kezelt árumennyiség 2023-ban tovább fog növekedni, amikor a Hapag-Lloyd konténerszállító vállalat, valamint a The Alliance szállítmányozási konzorcium többi tagja elindítja első távol-keleti fuvarjait.

A TX Logistik új szolgáltatásának létrehozását az is segítette, hogy az Oldenburg és Wilhelmshaven közötti vasútvonalon nemrégiben épült ki a második vágány és a felsővezeték, a beruházás utolsó simításai még az éven elkészülnek, így 2023-tól már villamos vontatással, korszerű villamosmozdonyokkal lehet használni közel hetven kilométer hosszú pályát. A fejlesztésnek köszönhetően hatékonyabbá válik a vontatás, továbbá jelentősen javul a JadeWeserPort logisztikai csomópont elérhetősége a tehervonatok előtt.

A logisztikai vállalat már az utolsó részletek kidolgozásánál tart. Ezzel egyidejűleg tárgyalásokat folytatnak az új szolgáltatás potenciális megrendelőivel, melyet a boxXpress termelési platform részeként fognak kínálni – számol be a Rail Freight.

(Nyitóképünk illusztráció. Kép forrása: TX Logistik/railfreight.com)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek