Az akadálymentesítés folytatódik

iho   ·   2016.08.22. 16:15
00kicsi

Alig ér véget az egyik felújítás Budán, máris kezdődik a következő. A pikantéria csupán az, hogy a Villányi utat és az Alkotás utcát iskolaidőben zárják le a villamosforgalom elől.

Korszerűbb külsőt kapnak a Villányi út megállói is<br>(fotó: Kemsei Zoltán)

Húsz villamosmegállót újítanak fel a 61-es villamosok vonalán, a Villányi úti, Budaörsi úti és az Alkotás utcai megállóhelyek is megértek a korszerűsítésre. A Fehérvári úti és a Bartók Béla úti megállókhoz hasonlóan itt is akadálymentes feljárókkal ellátott magasperonok könnyítik meg a beszállást, és új utasvárók is épülnek.

Az október közepéig tartó munkálatok alatt a 17-es villamosok a Krisztina körútra terelve közlekednek, a 61-es a Széll Kálmán tértől Hűvösvölgyig jár majd. Az 59-es helyett a meghosszabbított 59B járat adja a Szilágyi Erzsébet fasor és a Völgy utca utasigényeinek megfelelő sűrítést Hűvösvölgytől a Márton Áron térig, az 59-es és az 59A nem közlekedik.

(forrás: BKK)

A 61-es villamosok helyett Széll Kálmán tér–Móricz zsigmond krtér helyett pótlóbuszok járnak, és valamennyi, a Villányi úton közlekedő buszjáratot is megállítják az egyébként csak a villamosok által érintett megállóhelyeken. A menetrendről bővebben a BKK honlapján olvashatunk.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek