Bevásárol Traxxokból a TX Logistik

iho/vasút   ·   2017.12.18. 08:45
400px_txlogistik_traxx

A TX Logistik AG és a Bombardier között a napokban megkötött megállapodás a Traxx MS3-as villanygépek tizenöt évnyi megelőző karbantartását és javítását, valamint opcionálisan további huszonöt mozdony megrendelésének lehetőségét is magában foglalja. A vasúttársaság az első járműveket 2019 nyarán veheti át – jelenti a Railway Pro.

Negyven MS3 verziójú, többáramnemű Traxx villamos mozdonyt vásárol a német TX Logistik magán-vasúttársaság a Bombardier-től. A gépek Németország és Olaszország között fognak tehervonatokat továbbítani, várhatóan 2019 nyarától (fotó: Bombardier)

A Traxxok a Németországot Olaszországgal Svájcon keresztül összekötő vasúti teherszállítási folyosókon fognak tehervonatokat továbbítani. Az MS3-as verzió homologizációja az érintett országokban várhatóan még a mozdonyok szállításának elkezdése előtt befejeződik, ehhez a Bombardier-nek tizennyolc hónap áll rendelkezésére.

A TX Logistik stratégiájának része, hogy csökkentik a nemzetközi közlekedéshez szükséges mozdonyok számát, továbbá javítják a tehervonatok pontosságát. Ezek eléréséhez kulcsfontosságúak a rugalmas, moduláris mozdonyok, amit a cég a harmadik generációs Traxx-platformban talált meg. Az MS3 a 186-os sorozatként ismert MS2e verzió utódja. Míg a váltakozó áramú AC3-as verzió oldala bordázott, az MS3-asé már sima, az orrkiképzések viszont szinte teljesen megegyeznek az AC3, MS3 és DC3 verziók esetében – számol be a Railcolor News.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek