Elindította Prága és Krakkó közötti járatát a Leo Express

iho/vasút   ·   2018.07.23. 16:00
400px_leoexpress

A menetrend szerinti első járat július 20-án 16 óra 10 perckor gördült ki a prágai főpályaudvar (Hlavní nádrazi) 1B vágányáról, a Břevnovi Apátság főapátja, Petr Prokop Siostrzonek áldását követően – jelenti az International Railway Journal.

Július 20-án elindult a Leo Express új, Prága és Krakkó közötti járata. A vonatok hetente kétszer, a hétvége környékén közlekednek (forrás: Railway Gazette)

A cseh magánvasút Csehországot és Lengyelországot összekötő új, nemzetközi járatai hetente kétszer, pénteken és vasárnap 16 óra 10-kor indulnak a cseh fővárosból. A fekete-arany Flirt motorvonatok a két végállomás között Csehországban Bohumínban, Lengyelországban pedig Tychyben, Katowicéban, Mysłowicéban, Oświęcimben és Zatorban állnak meg. A vonatok Krakkóba 23 óra 19-kor futnak be. Lengyelországból Prágába szombaton és hétfőn utazhatunk: hajnali 5 óra 4 perckor indul a járat, a cseh fővárosba pedig még dél előtt, menetrend szerint 11 óra 39-kor lehet megérkezni.

A Leo Express az első és eddig egyetlen olyan cseh személyszállító vasúttársaság, mely a lengyelországi vasúthálózatot használhatja. A vállalat a közeljövőben növelni készül a heti járatszámot, mihelyst Lengyelországban befejeződnek a pályakorszerűsítési munkálatok a vonatok által használt útvonalon, továbbá újabb lengyelországi célállomásokat is el szeretne érni – számol be a Railway Gazette.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek