Halad az M25-ös déli ütemének építése

iho/közút   ·   2019.06.14. 18:00
400px_gerendabeemeles

Fontos pontjához érkezett az M25-ös autóút déli ütemének építése: a jövő héten helyére emelik az M3-as autópálya fölött átívelő felüljáró gerendáit. A munkálatokat a lehető legkisebb zavartatás érdekében csak éjszaka végzik, nem zavarva a nappali közlekedést.

Június 15-e és 18-a között, éjszakánként emelik be az M25-ös autóút déli szakasza feletti hídgerendákat (illusztráció: NIF Zrt.)

A Budapest irányába vezető oldalon június 15-én este tíz órától 16-án reggel hat óráig lezárják a pályát, a forgalmat pedig Füzesabonyi csomópontnál a 33-as főútra terelik. A közlekedők a Dormánd–31-es főút–Tenk–3208-as összekötőút–Erdőtelek–3208-as út–M3-as Káli csomópont útvonalon keresztül juthatnak vissza az M3 autópályára.

A Nyíregyháza irányába vezető oldalon június 16-án este tíztől kezdik el beemelni a gerendákat, mely másnap reggel hatig tart. Eközben a forgalmat a Káli csomópontnál leterelik az autópályáról. Ezen a pályaoldalon szintén az Erdőtelek–Tenk–Dormánd útvonalat használva, a füzesabonyi csomóponton keresztül juthatnak vissza az autósok az M3-as autópályára. Az eligazodást ideiglenes útbaigazító és egyéb előjelző táblák segítik majd.

Az M25-ös autóút és a 3-as főút csomópontjában június 18-án emelik a helyére a hídgerendákat. A munkálatok itt nem járnak forgalomkorlátozással.

A beruházás az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásban valósul meg, uniós és hazai forrás felhasználásával.

* *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek