Két Taurust vesz a Cseh Vasutak

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2019.08.26. 15:00
taurs_01

Újabb két korszerű mozdonnyal bővül a Cseh vasutak járműflottája. A Swietelsky Bundesgesellschafttól két Siemens ES64U4, ismertebb nevén Taurust vásárol a cseh nemzeti vasúti személyszállító társaság. A mozdonyokat elsősorban a nemzetközi expresszvonatok továbbítására szeretné használni a vasút, mégpedig a Bécs és Varsó közötti EC vonatok élén Bohumín (Oderberg) és Bécs között.

Cseh és osztrák Taurus Bécsben<br>(fotó: České dráhy)

A két használt Taurusért a Cseh Vasutak 5,6 millió eurót fizet, ami a cég szerint kedvező pénzügyi feltételnek számít. A gépeket szinte azonnal csatasorba lehet állítani, hiszen típusengedélyük már van, némi kozmetikai ápolásra szorulnak csak a mozdonyok. A cseh mozdonyvezetők is jól ismerik már a típust, ilyenek közlekednek a cseh railjeteken is, bár azok nem a vasúttársaság tulajdona, hanem az osztrákoké. A két Swietelskytől vásárolt Taurust 2007-ben gyártották. Eddig az RTS Rail Transport Service GmbH, a Swietelsky Bundesgesellschaft leányvállalata üzemeltette.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek