Megjött Moszkvából a csomag: a Várfok utcát is lezárják

Garai Szakács László   ·   2015.03.13. 21:15
szkter150313_0

„Hát mért mindig minket mogyoróznak?” – kérdezi Presser a Megjött Moszkvából a csomag című számban, amely a 2002-es A fiúk a kocsmába mentek albumon jelent meg. Ezt most elég sokáig érezheti mindenki, aki a Széll Kálmán tér környékén közlekedik, gyalog is.

Ugyanis a Budapesti Közlekedési Központ friss közleménye szerint kezdődik a Várfok utcai alagút zárása, alaposan megváltoznak a gyalogosútvonalak a nagy felújítás kellős közepén.

A Várfok utcai zárás előtt. A képre kattintva galéria nyílik (fotók: MTI/Máthé Zoltán)

„Március 16-án, hétfőn kezdődik a Várfok utcai töltés átépítése, ezért több hónapra lezárják a Széll Kálmán térre vezető villamosalagutat. Az alagút lezárása miatt nem lehet majd azon keresztül gyalogosan megközelíteni a teret, a metróállomást, illetve a Margit körutat. Az ajánlott gyalogos útvonalak az alábbiak szerint módosulnak:

  • a 18-as, az 59-es és a 61-es villamos ideiglenes Széll Kálmán téri végállomásától a térre, a metróállomáshoz, illetve a Margit körút felé a villamos végállomástól a Vérmező útra felvezető lépcsőn, majd tovább a Vérmező úton, innen pedig a térre levezető lépcsőn vezet az út.
  • a 61-es villamos két ága – azaz a Széll Kálmán téri és a Káplár utcai végállomások – között gyalogosan a leggyorsabban a Krisztina körúton, a Széll Kálmán téren lévő munkaterület kikerülésével lehet eljutni, ugyanakkor továbbra is ajánlják a meghosszabbított 91-es és 102-es autóbusz használatát:
    • a 91-es autóbusz útvonalát meghosszabbították, ezért a Nyugati pályaudvar M és a Királyhágó tér között közlekedik a Széll Kálmán tér M érintésével.
    • a 102-es autóbusz útvonalát szintén meghosszabbították: a járat a Szendrő utca és a Zugligeti Libegő között közlekedik a Széll Kálmán tér M érintésével.

A 4-es és a 6-os villamos közlekedése a korábbi közlésünktől eltérően nem március 14-étől, csak várhatóan március 21-étől változik.

„Budán, a vár alatt, van egy kedves tér” – Az iho.hu Moszkva Széll Kálmán tér-dossziéja

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az Erdélybe induló Történelmi Székely Gyors zarándokvonatra és az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek