Megszépültek a miskolci Tiszai pályaudvar peronjai

iho/vasút   ·   2019.10.31. 18:00
400px_miskolctiszai_ujperon

A vasúttársaság a Tiszai pályaudvar 1960-as években épült, betonszerkezetű perontetőit 2016-tól kezdte felújítani. Legelőször, 2016-ban a nyolcadik és kilencedik vágányok közötti „D” perontető készült el, ezt követte 2017-ben a „C” peron, idén pedig a 2-es és a 3-as vágányok közötti „B” perontetőt is renoválták a MÁV „50 megújuló állomás” elnevezésű felújítási és karbantartási programjának részeként. A megszépült peront október 31-én, csütörtökön reggel vehették használatba az utasok.

Megszépülve fogadja az utasokat az összes peron a miskolci Tiszai pályaudvaron (fotók: MÁV Zrt.)

A munkák során megerősítették a perontető pilléreit és a födémszerkezetet, a teljes felülettisztítást homokszórással végezték el, majd lefestették a perontetőt. Rugalmas és hatékony szigetelés készült a tetőfelületre, a vízelvezetési rendszer is megújult. Korszerűsítették a peronvilágítást a műemlékvédelmi szempontokat is figyelembe véve, peronon lévő utastájékoztató berendezéseket is megújultak.

A peronokat 2016 és 2019 között újította fel a MÁV FKG Kft.

A „B” perontető felújítását a MÁV  leányvállalata, a MÁV FKG Kft. végezte mintegy kétszázötvenmillió forintból. A fejlesztés eredményeként a Tiszai pályaudvar mindhárom perontetője egységes megjelenéssel, a kor elvárásainak megfelelő tájékoztató rendszerekkel felszerelve az utasok kényelmét szolgálja.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek