Megváltozik a budai fonódó villamosok közlekedése

iho/vasút   ·   2020.07.03. 11:15
400px_budapest_17es_villamos

Villamospálya-karbantartási munkákat végez a BKV Zrt. az Alkotás utcában, a Nagyenyed utcai csomópontnál. A munkák idejére, július 4-én, szombat hajnaltól július 12-éig, vasárnap késő estig a következő egyes budai fonódó villamosok közlekedése változik meg:

  • A 17-es villamos a Móricz Zsigmond körtér és a Déli pályaudvar között a Villányi út helyett a Krisztina körúton közlekedik, ezért nem érinti a Tas vezér utca és a Nagyenyed utca közötti megállóit. A járatra a Móricz Zsigmond körtér és a Déli pályaudvar között az 56-os villamos megállóiban lehet felszállni.
  • A 61-es villamos két szakaszon, Hűvösvölgy felől csak a Széll Kálmán térig, a Móricz Zsigmond körtér felől pedig csak a Nagyenyed utcáig közlekedik.
  • A Nagyenyed utca és a Széll Kálmán tér között a munkálatok ideje alatt a Nagyenyed utcánál ideiglenesen megálló 139-es, a 140-es, 140A autóbusszal, vagy a rövid gyaloglással elérhető Déli pályaudvarnál átszállva az M2-es metróval, a 17-es, az 56-56A villamossal, illetve a 21-21A, a 39-es, 102-es autóbusszal, az 59-es pótlóbusszal lehet utazni.
  • Az 59-es és az 59A villamos nem jár, helyette pótlóbusz közlekedik a Széll Kálmán tér és a Márton Áron tér között 59-es jelzéssel. A pótlóbusz útvonala és megállóhelyei a BKK FUTÁR alkalmazásban térképes felületen követhetők nyomon: futar.bkk.hu/route/BKK_VP59.

Július 4-étől 12-éig megváltozik a 17-es, 61-es, valamint az 59-59A villamosok közlekedése (fotó: BKV Zrt.)

A Móricz Zsigmond körtér és a Déli pályaudvar / Széll Kálmán tér között utazóknak a BKK a Krisztina körúton közlekedő 17-es vagy az 56-os villamos igénybevételét javasolja.

A villamos és a pótlóbusz közötti átszálláskor, illetve a villamos és a pótlásban résztvevő buszokra történő átszállás esetén (a Nagyenyed utca és a Széll Kálmán tér közötti szakaszon) nem szükséges új jegyet érvényesíteni.

Az utazást érdemes a villamospótlás időszakában is előre megtervezni a BKK Futár alkalmazásban, amely valós idejű járatinformációk alapján mindig az optimális útvonalat ajánlja fel úti célja eléréséhez.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek