Mi várható a fővárosban a jövő év elején?

iho/közút   ·   2012.12.28. 10:55

Használt, de jó állapotú autóbuszok állnak forgalomba: 2013 elejétől a Mercedes Citaro és a Volvo 7700 flotta is teljes lesz, ezzel néhány, csak csúcsidőben közlekedő, illetve midibusszal kiszolgált járat kivételével valamennyi autóbuszvonalon közlekednek majd alacsonypadlós járművek.

Az elöregedett ZIU trolik kivonását teszi lehetővé a szintén 2013 elején forgalomba álló teljes, MAN trolikból álló flotta. A németországi Eberswaldéból érkezett járművekkel több vonalon már 2012 nyara óta utazhatunk. Emellett folytatják az Ikarus 412-es és 435-ös típusú trolik nagyjavítását.

Az inflációt követő mértékben drágulnak január 1-jétől a budapesti jegyek és bérletek, a kedvezményes (tanuló, nyugdíjas) bérletek ára nem változik. A bérletszelvény használata is egyszerűsödik majd: ezentúl a személyi igazolvány és a kártyaformájú jogosítvány is elég az érvényesség igazolásához. Emellett több közterület-felügyelő segíti az ellenőrzést.

Újabb autóbuszvonalakon vezetik be az elsőajtós felszállást, a részleteket a BKK közleményében olvashatják – a felszálló utasok jegyét a járművezető ellenőrzi, és jegyet is vásárolhatunk nála.

Március közepéig tartó téli menetrendet vezetnek be a BKK hajójáratain is, a hideg időjárás miatt erősen csökkent az utasszám.

Kapcsolódó hírek