Négy országot kapcsol össze az Arcese új intermodális szolgáltatása

iho/vasút   ·   2023.03.17. 12:00
arcese

Az olasz intermodális fuvarozó egyelőre heti egyszer szállít Verona és Kürtös között, Ausztriát és Németországot is érintve.

Az Olaszországot, Ausztriát, Németországot és Romániát érintő új, háromszög-alakzatú vasúti fuvarlehetőség innovációja, hogy négy különböző piacot köt össze, míg a hagyományos szolgáltatások általában csak kettőt. A szolgáltatás eleinte irányonként még csak heti egyszer elérhető, de az év harmadik negyedévében egy újabb fordulót is beállítanak az Arcese nyilatkozata alapján.

A fuvarok négy ország négy termináljánál vehetők igénybe: a veronai Terminali Italiánál, az ausztriai Hall in Tirolban található TSSU terminálnál, a duisburgi Samskip Terminalnál, valamint a kürtösi Trade Trans Terminalnál. A vontatási szolgáltatást az útvonal nyugati részén a TX Logistik nyújtja, a magyarországi és romániai szakaszon pedig a magyar FoxRail magánvasút mozdonya húzza majd a vonatokat.

Az Arcese szerint a közúti fuvarozásról a vasútra való áttérés egyik példája a szolgáltatás, mely alkalmas lesz félpótkocsik és cserefelépítmények fuvarozására, és megfelelő lesz mindenféle árufajtához az e-kereskedelemtől az általános rakományokon és háztartási gépeken át a tekercsekig és az autóiparig – jelenti a Rail Freight.

Az Arcese Verona és Kürtös közötti fuvarjának menetrendje (kép forrása: Arcese)

(Nyitóképünk illusztráció. Kép forrása: Arcese / railfreight.com)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek