Pályafelújítás apránként

iho   ·   2014.04.23. 21:15
00kicsi

Két, egymást követő hétvégén dolgoznak majd a pályások a 3-as metró utoljára, 1990-ben elkészült szakaszán. A vágányzár április 25-én, pénteken este nyolckor kezdődik, az azt követő hétvégén, 26-án szombaton és 27-én vasárnap egész nap tart. Az ezt követő négynapos ünnepen május 1. kivételével, azaz péntektől (május 2.) vasárnapig (május 5.) dolgoznak a vágánycserén.

(forrás:BKK)

Komoly próbatétel előtt áll a budapesti autóbuszüzem: az 1-es és a 3-as villamos részleges pótlásán kívül két hétvégén a 3-as metró külső szakaszán is buszok közlekednek, Újpest-Központ felé az Árpád híd végállomás–Váci út–Árpád út–István út útvonalon, Árpád híd felé az Újpest Központ–István út–Árpád út–Váci út–Róbert Károly körút útvonalon járva. A metrópótlás ideje alatt a 30-as buszcsalád Káposztásmegyer irányú megállóját a Petőfi Sándor utcai műszaki tárolóhely utánra helyezik át, az Árpád hídnál változik a 15-ös, 32-es és 120-as buszok forgalmi rendje. A 14-es villamosok hétvégén is három kocsival közlekednek majd.

Részletes menetrendi információk a BKK holnapján találhatók.

A pályafelújításhoz rendelt sínek érkezése a ferencvárosi pályaudvarra 2013-ban<br>(fotó: Vörös Attila)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek