Széll Kálmán tér: a változás szelei

Kemsei Zoltán   ·   2015.05.30. 08:45
00kicsi

Miközben lassan, de biztosan épül a körúti villamosok végállomása (a Combinók ismét a 18-as volt végállomási vágányain parkolnak), a közút építésében tettek egy hatalmas lépést a beruházók. Elkészült ugyanis a végleges útpálya a Szilágyi Erzsébet fasor–Krisztina körút csatlakozásnál, így itt a régi, jól megszokotthoz hasonló rendben közlekedhetünk május utolsó napjától.

A legújabb forgalmi rend a téren<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(forrás: BKK)

Lezárják azonban a Várfok utcát a Csaba utcától a Széll Kálmán térig (a lejtő aljáig), és a Margit körút felőli buszvégállomást, ezért az összes érintett járat végállomási és megállóhelyi rendje megváltozik. Ezzel a gyalogosoknak előírt (meghagyott) szűk, tekergős útvonalak is más helyekre költöznek, azonban a busszal (és autóval) közlekedőknek mindenképp jó hír, hogy legalább a tér egy részén enyhülnek majd a torlódások.

Végre villamos a téren!<br>(a szerző felvételei)

„Budán, a vár alatt, van egy kedves tér” – Az iho.hu Moszkva Széll Kálmán tér-dossziéja

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek