Trolipótlás földön-égen

Kemsei Zoltán   ·   2017.02.17. 21:15
00kicsi

Még egy hete sincs, hogy a BKV kivonta mind a harminchat, új beszerzésű Škoda-Solaris trolibuszát a vezérlőszoftver meghibásodása, menet közbeni ajtónyitás miatt. Úgy tűnik, van a fővárosban elég autóbusz, a Fehérvári úti pótlás és a különböző rendkívüli események alkalmából beállítandó pótlóbuszok mellett jut a trolivonalakra is. Úgy látszik, mindent kiküldtek, ami csak gurul. Különböző típusú és életkorú pótlókkal találkozhatunk, a legizgalmasabb talán a Kárpát utcai szakasz miatt a 79-es lehet.

Autóbusz a 73-ason... A képre kattintva galéria nyílik (a szerző felvételei)

Időközben azonban – bizonyítandó a BKV és a gyártó elkötelezettségét a hiba kijavítása iránt – néha egy-egy Solaris is feltűnik, szigorúan próbaüzemben, utast nem szállítva, miközben az Ikarus 412-es autóbuszokból átalakított trolik egyikén oktatás folyik. A BKV egyelőre nem tud biztos időpontot az új trolibuszok újbóli forgalombaállásáról, addig is utazzunk a „kék trolikon” és csemegézzünk azok változatosságán.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek