Új intermodális fuvar a TX Logistiknál

iho/vasút   ·   2022.04.25. 15:00
txlogistik_samskip

A logisztikai vállalat a németországi Duisburg és a svédországi Katerineholm között nyújt vasúti szállítmányozást a Samskip Multimodal megbízásából.

A fuvarlehetőség hetente kétszer érhető el mindkét irányban. A szállítmányok üzemeltetője a TX Logistik, a Samskip pedig az elérhető kapacitások kezeléséért felel.

Az első vonat április 6-án indult útnak a duisburgi vasúti terminálból (DRT). A TX Logistik a vontatást Krefeld Uerdingen állomásnál vette át. A fuvar Padborgnál lépett be Dániába, majd Koppenhágát érintve és az Öresund-hídon átkelve érte el Malmöt, aztán északi irányban haladt tovább a Stockholmtól százötven kilométerre délkeletre, Södermanlands tartományban található katrineholmi GDL terminálig.

A Samskip és a TX Logistik már évek óta együttműködik a tengeri szállítási ágazatban: konténereket szállítanak a Rotterdam–München tengelyen a kikötők és a hátország között. A Duisburg–Katerineholm fuvaroknak viszont nem csak ez a régóta fennálló szinergia a legfőbb oka. A kulcs a dániai Öresund-híd, mivel a TX Logistik az egyike annak a mindössze három vasúti logisztikai cégnek, melyek engedéllyel rendelkeznek a hídon történő szállításra. Ennek a speciális engedélynek köszönhetően valósítható meg az útvonal.

Az új szolgáltatás műszaki paramétereit illetően a szerelvények hossza hétszáz méter körüli és akár 42 rakományt is szállíthatnak, beleértve a cserélhető felépítményeket, a félpótkocsikat és konténereket, melyek elsősorban ipari és fogyasztási árucikkekkel vannak megrakodva – számol be a Rail Freight.

(Nyitókép forrása: railfreight.com)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek