Új konténerfuvarok kötik össze Görögországot és Szerbiát

iho/vasút   ·   2022.08.22. 12:00
nis_szarazkikoto

A tehervonatok a szaloniki kikötő és Niš között szállítanak konténereket.

A menetrend szerinti első blokkvonat a CMA CGM globális logisztikai társaság konténereivel augusztus 17-én reggel indult útnak a szaloniki ThPA konténerterminálból, és még aznap késő este, körülbelül 16 órával később be is futott a niši Mbox terminálba.

A szolgáltatás a ThPA S.A., a korábban TrainOSE néven ismert görög vasúttársaság, a Hellenic Train S.A., az észak-macedón teherfuvarozó vasút MZ Transport, a szerb tehervasút Kombinovani Prevoz d.o.o., valamint kilenc másik magán- és állami szervezetek együttműködésének eredményeként valósult meg.

A vonatok szeptembertől mindkét irányban szerdánként és szombatonként kora reggel fognak indulni, és még aznap meg is érkeznek célállomásukra. A szaloniki terminált üzemeltető vállalat célja a fuvarok számának növelése.

A ThPA vezérigazgatója és igazgatótanácsának ügyvezető elnöke, Thanos Liagkos úgy véli, hogy a vállalat következetesen hajtja végre fejlesztési stratégiáját és beruházási tervét, hangsúlyt fektetve a kikötő infrastruktúrájának és felszerelésének korszerűsítésére, miközben a szomszédos országokkal is javítja a szaloniki kikötő vasúti kapcsolatát.

A ThPA jelentősége egyre nagyobb a nemzetközi kikötők között. A létesítmény képes fogadni a Délkelet-, Közép- és Kelet-Európát, valamint a Balkánt a világ többi részével összekötő fő szállítási útvonalakon közlekedő hajókat, a vasúti kapcsolat pedig összeköttetést garantál az európai hátország felé – számol be a Rail Freight.

(Nyitóképünkön a niši szárazkikötő. Kép forrása: railfreight.com)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek