Új TransFER-fuvarok Wels, Bécs és Budapest között

iho/vasút   ·   2019.11.13. 12:00
400px_rcg_halozat

Új vasúti szállítási kapcsolatot indít el az ÖBB Rail Cargo Group (RCG): a legfontosabb európai csomópontok közül hármat összekötő TransFER-szolgáltatással tovább bővíti az intermodális fuvarozási megoldások körét a legfontosabb szállítási folyosókon a logisztikai vállalat. Az új szolgáltatás nemcsak Ausztriát és Magyarországot köti össze: a komplett észak-európai régiót összekapcsolja Délkelet-Európával, valamint Törökország ázsiai részével is.

Az ÖBB RCG új Wels–Bécs–Budapest TransFER-szolgáltatásával észak- és délkelet-európai intermodális csomópontok is közvetlen kapcsolatba kerülnek egymással (grafika: ÖBB RCG)

A Wels és Budapest közötti TransFER-szolgáltatásnál az ÖBB Rail Cargo Group együttműködik a németországi Frankfurt Kombiverkehr KG-val, ennek következtében közvetlen hozzáférés nyílik mindkét cég hálózatához. A welsi, a bécsi és a budapesti BILK intermodális terminálok közötti heti három közvetlen fuvar lehetővé teszi, hogy a szállítmányok útját közvetlenül lehessen kiválasztani az egyes termináloknál a Kombiverkehr és az ÖBB RCG hálózatai felé. Ennek eredményeként vonzó és folyamatos szállítási idők állnak rendelkezésre, valamint a szállítások időzítése is optimális lehet a Wels–Bécs–Budapest útvonalon. A két logisztikai társaság intermodális hálózataihoz való optimális kapcsolatból a megrendelők is profitálnak.

A három fontos európai intermodális csomópontot összekötő, új TransFER-útvonallal, valamint a Kombiverkehr és az ÖBB RCG kiterjedt szállítási hálózatainak egyidejű összekapcsolásával a fuvarozási és logisztikai ügyfelek újabb vonzó lehetőséghez jutnak, hogy a közút helyett a környezetbarátabb vasúti szállítást választhassák. Ennek érdekében az ÖBB RCG nemcsak Olaszország, Románia, Bulgária és Törökország között teremt szállítási lehetőségeket, hanem a teljes észak-, közép- és délkelet-európai térségek között is kínál vonzó logisztikai megoldásokat.

Az ÖBB teherfuvarozási ágának számító ÖBB RCG Európa egyik vezető vasúti logisztikai szolgáltatója. A 8500 alkalmazottat foglalkoztató Csoport éves bevétele 2,3 milliárd euró, vagyis több mint hétszázmilliárd forint. A Rail Cargo Group és partnerei átfogó, end-to-end logisztikai szolgáltatást kínálnak Európa-szerte, sőt egészen Ázsiába is, összekötve az európai agglomerációkat és kikötőket a gazdaságilag sikeres orosz, török, vagy akár kínai városokkal. Az RCG-t a Rail Cargo Austria AG üzemelteti és irányítja.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek