Újabb érdekes képek Fortepan-archívumban

Istvánfi Péter   ·   2013.03.10. 14:00
00

A negyedévenkénti szokásos Fortepan-frissítés ismét érdekes képeket mutogat a múltból. Művelődéstörténeti szempontból a legérdekesebb Cholnoky Jenő földrajztudós hagyatéka, a dunakeszi könyvtár jóvoltából most megismerhetjük a harmincas évek lovassportját, egy szegedi fiatal fotóival pedig az 1981-es Varsót fedezhetjük fel.

Közlekedéstörténeti szempontból is sok érdekességet tartogat a legutóbbi frissítés, sokan nem is tudják, hogy anno a Damjanich utcában vagy az Egyetem téren is járt villamos, vagy hogy régebben a Keleti pályaudvar indulási oldaláig közlekedtek a trolibuszok. A mostani frissítés bővelkedik a határainkon túl készült buszos és villamosos képekben is.

Nyugati pályaudvar a harmincas években (képazonosító: 29695)<br/>A képre kattintva galéria nyílik!<br/>(A képek forrása a Fortepan-archívum)

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.