Újabb megállóval bővült a fogaskerekű helyett járó pótlóbusz vonala

MTI/iho   ·   2018.03.07. 14:48

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán az MTI-nak adott közleménye szerint a Művész út (Óvoda) nevű ideiglenes megálló kiépítésére a Művész úti óvoda és bölcsőde hatékonyabb és biztonságosabb kiszolgálása érdekében volt szükség.

A BKK február 12-én közleményben arról tájékoztatott, hogy március végéig pótlóbusz jár a fogaskerekű helyett a Széchenyi-hegyi végállomás és Svábhegy között, mert cserélik a rossz állapotban levő sínszálakat és fogasléceket az Adonis utca és a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút állomás között. A BKK a 60-as jelzéssel induló pótlóbusz helyett inkább a 21-es és 21A autóbusz használatát javasolja. A pótlóbuszokon mindkét irányban, valamint a munkák ideje alatt a 21-es, a 21A és a 212-es autóbuszon az Adonis utca és a végállomások között felfelé, az utasforgalom függvényében szállítható kerékpár, de a kerekesszékkel és a gyerekkocsival utazók a kerékpárosokkal szemben előnyt élveznek, ha ugyanott szállnak fel. A pályarekonstrukció miatt közúti változások is életbe lépnek. Az Eötvös úti útátjáróban félpályás lezárás mellett vízvezetéket cserélnek, a közműkiváltás és az útátjáró átépítése miatt jelzőlámpával szabályozott, váltakozó irányú forgalom lesz. A munkálatok miatt a Diana utca érintett szakaszát egyirányúsítják a Mártonhegyi út felé.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek