Újabb nyugati fuvar a Rail Cargo Group-nál

iho/vasút   ·   2022.02.08. 15:00
rcg_terminal_wolfurt

A vállalat az ausztriai Wolfurt, valamint a svájci–német–francia hármas határ közelében fekvő, svájci Frenkendorf között is szállít már.

Tovább bővíti intermodális TransFER-hálózatát az ÖBB Rail Cargo Group (RCG). Az új fuvar gyakori szállítási kapcsolatokat kínál a tengeri rakományoknak Európa több északi és déli kikötője felé: például az olaszországi Genovába és La Speziába, valamint a hollandiai Rotterdamba és a belgiumi Antwerpenbe. A szolgáltatással az RCG az európai logisztikai szolgáltató Swissterminallal együttműködve hatékony és fenntartható árufuvarozást kínál a nyugat-ausztriai wolfurti terminál, valamint a Svájcban, Frenkendorfban található terminál között. Az új TransFER-szolgáltatás hetente és irányonként háromszor vehető igénybe, ráadásul vonzó szállítási kapcsolatokat kínál az RCG nemzetközi vasúti árufuvarozási hálózatához, elsősorban Európa északi, déli és keleti részébe.

Az ÖBB Rail Cargo Group Európa második legnagyobb logisztikai szolgáltatójaként, valamint az európai gazdaság fenntartható logisztikai gerinceként folyamatosan bővíti hálózatát. A vállalat szerint a Swissterminallal való együttműködéssel jelentősen hozzájárulnak a fenntartható szárazföldi fuvarozáshoz, ezzel a klímaváltozás kezeléséhez is.

A Wolfurt–Frenkendorf közvetlen TransFER-t kifejezetten a húsz és negyven láb hosszú konténerekben elhelyezett, tengeri szállítása szánt szállítmányokhoz igazította az RCG. A vállalat a frenkendorfi központú Swissterminal logisztikai szolgáltatóval együttműködve továbbfuvarozást kínál a Ligur-tengerhez Genova és La Spezia felé és felől, valamint az Északi-tenger legnagyobb kikötői közül kettőhöz: Rotterdamba Antwerpenbe.

Az új TransFER-szolgáltatást a megrendelők kérésére tudja szabni az RCG, beleértve az elsőtől az utolsó mérföldig történő fuvarozást is. Ráadásul ehhez a megrendelőknek nem is muszáj saját iparvágánnyal rendelkeznie.

A már tizenegy nyelven elérhető, felhasználóbarát TransNET alkalmazással az ÖBB RCG digitális térképe új mércét állít az európai árufuvarozási piacon. Az érdeklődők három lehetőség közül választhatnak a kívánt összeköttetés megtalálásához: a „Go" és „Thanks" beviteli mezők segítségével kiválaszthatják az áruk induló- és célállomását, egy átlátható listából megkereshetik a megfelelő járatot, vagy egyszerűen rákattinthatnak a térképen egy telephelyre. Ezt követően számos lehetőség áll rendelkezésre, például teljes TransFER-útvonalak, vagy azok kombinációi, amelyek egyedi igényeknek megfelelően alakíthatók ki. Kiválasztáskor a megfelelő reláció grafikusan is megjelenik a térképen, és megtekinthető, mely szolgáltatások érhetőek el a kiválasztott telephelyeken.

Az ÖBB Rail Cargo Group nagyjából hatvan hálózati és számos személyre szabható TransFER-összeköttetést kínál a teljes eurázsiai kontinensen, legyen szó kocsirakományokról, intermodális szállításról vagy akár egyedi igényekre szabott fuvarozási megoldásokról. Az indulási állomástól, illetve a rendeltetési helytől függően kiegészítő szállítmányozási szolgáltatások, például átrakási, raktárlogisztikai vagy vámszolgáltatások is rendelkezésre állnak. Az ÖBB RCG minden részletről gondoskodik, az elsőtől az utolsó mérföldig.

(X)

(Nyitóképünkön az RCG wolfurti intermodális terminálja. Kép forrása: ÖBB RCG)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek