Újabb országot hódított meg a PESA

iho/vasút   ·   2012.01.02. 08:00
00

Még az ünnepek előtt, december 23-án döntött Erdély fővárosának vezetése, hogy a város új villamosait a lengyel PESA fogja szállítani. Szeged után tehát ez a második nem lengyel város, ahová a dinamikusan terjeszkedő cég villamost gyárt.

A pályázati kiírásból sajnos nem derül ki a szállítandó járművek száma és hossza, illetve a szállítás időpontja sem ismert, de sejthető, hogy 12 kocsi fog érkezni, amelyek egységára 1 485 000 euró lesz. A villamosok érkezéséig megújul a főleg nagypaneles, de a budapestitől kissé eltérő szerkezetű villamospálya is. A munkálatok már gőzerővel zajlanak Kolozsvár egyetlen villamosvonalán.

Kolozsvár járműparkja több romániai városhoz hasonlóan kivénhedt Timişekből...<br>(Tevan Imre felvételei)

...és használt (ez esetben expotsdami) KT4-esekből áll

Kapcsolódó hírek

Közút Infrastruktúra

Újra van győztese az észak-erdélyi autópálya építésének, talán most már elkészül a hiányzó tizenhat kilométer Aranyosgyéresnél

MTI/iho   ·   2022.08.09. 17:20

Az osztrák Strabag és a német Geiger romániai leányvállalatainak a konzorciumát hirdette ki győztesnek a romániai közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság az észak-erdélyi A3-as autópálya Kolozsvár és Marosvásárhely közötti hiányzó szakaszának a megépítésére kiírt pályázaton.