Újabb vágányzár az 1-es déli szakaszán

iho   ·   2014.03.31. 19:00
00kicsi

Tíz napon át tart az a vágányzár, amelynek során a Vajda Péter utca lesz a villamos ideiglenes déli végállomása. Végleges vágánykapcsolatot építenek be a Könyves Kálmán körútra, a Népliget megállóhely és a Vajda Péter utca közötti szakaszon. Április 1–11. között ezért az 1-es villamos útvonala rövidül: Árpád híd metróállomástól csak a Vajda Péter utcáig közlekedik. A vendégkitérőt március 31-éről április 1-jére virradó éjjel helyezik el, a rövidített útvonalon a forgalom április 1-jén, üzemkezdetkor indul. A 201V jelzésű pótlóbuszok Közvágóhíd–Vajda Péter utca között közlekednek.

A Vajda Péter utca tíz napon át végállomás lesz<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(fotó: Kemsei Zoltán)

A villamospótló busz zavartalan közlekedésének érdekében a Könyves Kálmán körúton a Mester utca és a Vajda Péter utca között ideiglenes buszsávot jelölnek ki. A Rákóczi híd felé menet megszűnik a Remiz utcai balra kanyarodó sáv, egyenes irányban így továbbra is két forgalmi sávon közlekedhetnek az autók. Tilos lesz várakozni a Népligetnél, a Vajda Péter utca sarkán, a pótlóbuszok ugyanis itt, tengelyben fordulnak vissza. A Vajda Péter utcában megcserélik a forgalmi sávokat: a belváros felé a belső lesz a buszsáv.

(forrás: BKK)

A villamos meghosszabbításának munkái is ütemterv szerint haladnak – közölte a BKK. A Rákóczi hídon a középső vágányzónában dolgoznak, befejezték az aszfaltburkolat bontását, jelenleg a vasúti pálya fektetésének előkészítése, a híd szigetelésének ellenőrzése folyik. A dél-budai szakaszon a Budafoki úti és a Nádorkerti úti megálló előkészítésén dolgoznak, a gyalogosaluljárókat és a liftaknákat építik. A Szerémi úton a Hauszmann Alajos utca és a Hengermalom út között a zajvédő falat építik, hamarosan kezdődik a Szerémi úton a közműkiváltás is.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek