Uniós milliók a kassai autópályákra

iho   ·   2019.07.18. 14:30

Mintegy 173 millió eurót fordít az Európai Unió a Kassa környéki közlekedés fejlesztésére, azon belül is a felvidéki Budamér (Budimír) és Magyarbőd (Bidovce) közötti, valamint a Kassaolcsvár (Košické Olšany) és Rás (Hrasovík) közötti autópálya-szakaszok építésére - jelentették be szerdán Brüsszelben. Az Európai Bizottság tájékoztatása szerint ez a projekt javítani fogja az úthálózatot Kassa környékén, így a város 240 ezer lakosa gyorsabban és biztonságosabban közlekedhet majd a jövőben, illetve jobb lesz az összeköttetés Szlovákia és a környező országok között.

Maroš Šefčovič, a brüsszeli testület szlovák alelnöke a döntés kapcsán megjegyezte, hogy a kassai régió lakosai lesznek az első haszonélvezői a fejlesztésnek. Végső soron azonban minden európai és az európai gazdaság egésze is profitálni fog a jobb összeköttetésből és annak kedvező hatásaiból a növekedés, a kereskedelem és a turizmus terén. A projekt a tervezet szerint az idén decemberre készül el - írja a bumm.sk.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek