Váltó lesz – most kőhalom

Kemsei Zoltán   ·   2014.05.10. 18:45
00kicsi

Nem lesz 36-os villamos – ezt már most leszögezhetjük. Visszaépítik a kiemelt váltót, azaz a Liget tértől újra lehet a Kápolna utca felé menni – ez is igaz. Mi is történik tehát?

Az 1-es, 3-as villamosprojektben szerepelt egy szükségvégállomás, ami baleset vagy egyéb rendkívüli események idejére a Mázsa tér felől is lehetővé teszi a villamosok visszafordítását. A 62A Mázsa téri végállomása a Kőrösi Csoma Sándor út felől ezt már lehetővé teszi, a másik irányra is szükség lenne azonban.

Alig egy sáv, ami a Kápolna utcából a Kőrösi Csoma Sándor útra vezet – ne is csodálkozzunk a reggeli dugókon<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(a szerző felvételei)

Menetrend szerinti, a Kápolna utcába forduló járat azonban nem várható, a kiágazás után párszáz méterrel építik be majd a visszafogást, előreláthatóan május közepe táján. Jelenleg gőzerővel folynak az előkészítési munkák: az alépítményt egészen az aluljáró födémjéig bontották ki, a födémet szigetelik. A Kápolna utcai pálya nagypaneljét a váltó leendő helyén kibontották, és megkockáztatjuk: az odáig vezető pályát is hamarosan kicserélik.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek