Viharkárok Csehországban

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2013.08.05. 12:30
kiskep

A tűzoltókat viszonylag rövid időn belül összesen 2 277 esethez riasztották a vasárnap délután 4 órától éjfélig tartó időszakban. Nyugat- és Közép-Csehországban volt a legintenzívebb a vihar, itt több helyen fákat döntött ki a szél, aminek következtében áramkimaradások voltak, s a közlekedésben is nagy fennakadások voltak. Vasárnap este több tucat vasútvonalon volt lehetetlen a közlekedés, ott ahol ezt a helyi viszonyok megengedték, pótlóbuszok vitték az utasokat. A közúton sem volt sokkal jobb a helyzet, több út járhatatlan volt a fakidőlések miatt. Erős zivatarláncot észleltek a Vysočina dombság térségében is, ahol a legrosszabb helyzet Pelhřimov és Havlíčkův Brod környékén volt.

Több mellékvonalon szünetelt a vasúti közlekedés a pályára dőlt fák miatt<br>(forrás: Facebook/České dráhy - Omezení provozu)

A cseh fővárost sem kímélte az özönvízszerű esőzés, dörgés, villámlás. Prágában is sok fát csavart ki a szél, ami egy órán belül megbénította a főváros közlekedését. A Hradčanská megálló előtti szerpentines ereszkedőn pont egy villamos elé dőlt egy fa, személyi sérülés szerencsére nem történt. Több autóra is fa dőlt, voltak olyan útszakaszok, ahol a hömpölygő vízáradat miatt nem lehetett közlekedni. A viharkárokról itt tekinthet meg fotógalériát.

Nagy öröm lehetett várakozni a pályaudvaron - Prága, főpályaudvar<br>(forrás: SŽDC)

Kapcsolódó hírek