2018 elejére készülhet el a CNG-buszok töltőállomása Nyíregyházán

iho/közút   ·   2017.12.07. 16:15
cngkut0

A jövő év elejére készülhet el a hazai és uniós forrásból beszerzett, sűrített földgázzal (CNG) működő új autóbuszok telephelye és töltőállomása Nyíregyházán. A nyíregyházi önkormányzat az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program (IKOP) keretében, százszázalékos támogatással hétmilliárd forintot nyert el negyvenegy CNG- és hat elektromos busz vásárlására, valamint az ehhez kapcsolódó fejlesztési beruházásokra. A helyi közösségi közlekedést segítő új járművek telephelye a Tiszavasvári úton, az Arany János Kollégium és a Bencs László Szakiskola melletti területen épül fel, ott tölthetik fel üzemanyaggal a gázüzemű autóbuszokat. A töltőállomás tervezése és engedélyeztetése a forrás megszerzését követően indult el, majd 2017 szeptemberében a kivitelezés is megkezdődött. A terület a projekt további részét képező új autóbusz­-telephely helyszíne is, amelynek előkészítése már folyamatban van.

A sárgával körbejelölt területen hozzák létre a CNG-buszok töltőállomását és telephelyét

Az öt csuklós és harminchat szóló, alacsonypadlós MAN Lion's City CNG-buszt a tendergyőztes már 2016 őszén leszállította a tiszaújvárosi MAN-telephelyre, a járművek azonban a megfelelő infrastruktúra – töltőállomás, telephely – hiánya miatt azóta sem állhattak forgalomba. Időközben olyan hírek is felmerültek, hogy a buszok egy része Miskolcra kerülhet, azonban a szabolcsi megyeszékhely ezt megcáfolta a töltőállomás kiépítésének elkezdésével. A CNG-buszok várhatóan 2018 elején állatnak forgalomba Nyíregyházán. Az elektromos buszokra kiírt tender első körben eredménytelennek bizonyult.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Autóbuszközlekedés

Hosszú hétvége március idusán: csütörtökön már péntek van a MÁV-nál

iho   ·   2024.03.13. 08:50

Március 15-én, a hosszú hétvégén jóval nagyobb utasforgalom várható, ezért a MÁV és a Volánbusz arra kéri utasait, hogy időben tervezzék meg utazásukat, indulás előtt tájékozódjanak az ünnepnapi és hétvégi közlekedési rendről. Érdemes minél előbb elővételben megváltani a menetjegyeket, vagy használni az automatákat, az online jegyvásárlást az Elvirán vagy a MÁV applikációban is.