737-es függőben: kiemelték a kis híján tengerbe esett gépet

iho   ·   2018.01.18. 18:05
cim2

Két nagyteljesítményű daru segítségével sikerült a meredek, tengerbe vezető rézsűről a pálya szintjére hozni azt a 737-est, amely szombaton este tért le a törökországi Trabzon repülőterének pályájáról és állapodott meg néhány méterrel a víz előtt. A balesetnek szerencsére nem voltak áldozatai. Az a kiemeléskor is látszott, hogy a gép törzse a farokrészig eléggé egyben maradt, a jobb hajtómű viszont lenyíródott a szárnyról, csakúgy, mint a futók.

A friss hírek szerint a Pegasus pilótáinak egyike a meghallgatásán azt mondta, hogy a gép jobboldali hajtóműve akkor kezdett rendellenesen felpörögni, általa ismeretlen okból, amikor épp arra készült a személyzet, hogy a pályáról jobbra térjen a terminál felé, azonban az aszimmetrikus tolóerő a gépet jobbra nyomta a tenger irányába.

Más jelentések ugyanakkor azt állítják, hogy a gép lefékezése is nehézségekbe ütközött, mert az egyik hajtómű sugárfordítója nem volt működőképes.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek