A BKK akadályozza a megállapodást a munkavállalókkal?

iho   ·   2014.01.27. 11:23
nemesgaborcim

Nemes Gábor, az Egységes Közlekedési Szakszervezet vezetője megerősítette, a múlt héten volt Tarlós Istvánnál.

„Igen, múlt héten valóban voltam a főpolgármesternél a vezérigazgató úr társaságában, és ott valóban szó esett arról, hogy milyen problémákkal küszködnek a BKV-s kollégák. A többi között éppen a buszon való jegyárusítással kapcsolatos nehézségek, illetve a BKK működése volt a téma.

Én azt mondtam el, hogy nagyon sok kolléga panaszkodik a BKK agresszív magatartása miatt, tehát mint közlekedésszervező egyáltalán nem segíti a BKV munkavállalóinak a munkáját. Azt is elmondtam – bár tényleg tartózkodnék a politikai nyilatkozatoktól, de nagyon nehéz ezt különválasztani –, hogy a BKV tulajdonképpen nem tudja nagyon a saját érdekeit képviselni, mégpedig azért nem, mert a saját igazgatóságában jelenleg többségben vannak a BKK képviselői. Négyen vannak BKK-sok a héttagú igazgatóságból – Vitézy Dávid, Mihálszki Gábor, Somodi László, Komáromi Endre –, ez pedig azt feltételezi, hogy a BKV azokat a döntéseket nem tudja meghozni, amelyeket a saját érdekében meg kellene hoznia. Ez sok szempontból konfliktust okoz, és sok szempontból azt hozza magával, hogy akár a szakszervezetek és a munkáltató nem tud bizonyos kérdésekben megállapodni, mert van egy fölöttes kényszer, ami vagy jó, vagy nem, de egyszerűen ránk erőszakolják” – mondta az iho.hu-nak Nemes Gábor, az EKSZ vezetője.

Korábban írtuk:

Az egyre kellemetlenebbé váló szakszervezetek lecsendesítése mellett a megbeszélések célja annak kipuhatolása volt, mennyiben támogatnák a városvezetőt a holdingvezér elleni harcban: a főpolgármester tavaly év végén indított akciót Vitézy Dávid gyengítése érdekében – írja a Népszabadság.

A lap szerint a Fővárosi Közgyűlés Fidesz-frakciója némi előcsatározás után megszavazta Tarlós Istvánnak azt a javaslatát, amellyel a BKK-igazgatóságot a maga szája íze szerint alakíthatta. A lap információi szerint a formálódó alkuban, meg nem erősített hírek szerint Mihálszky Gábort mozdítanák el, akinek helyét a főpolgármester bizalmát élvező jelölt foglalja majd el.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek