A cargo-partner elkötelezte magát a fenntarthatóság mellett

iho.hu   ·   2023.12.17. 13:00
cargo-partner

A nemzetközi szállítmányozó csatlakozott az ENSZ azon kezdeményezéséhez, amely világszerte támogatja a vállalatok fenntartható és társadalmilag felelős magatartását.

A cargo-partner alapításának negyvenedik évfordulóján a nemzetközi szállítmányozó hivatalosan is csatlakozott az ENSZ Globális Megállapodásához (United Nations Global Compact, UNGC), ami a világ legnagyobb vállalati fenntarthatósági kezdeményezése. „Az elmúlt négy évtizedünk nem csak a vállalat növekedéséről, hanem a környezeti és társadalmi felelősségvállalás iránti tartós elkötelezettségünkről is szólt” – fogalmazott Stefan Krauter, a cargo-partner alapítója. „Az ENSZ Globális Megállapodásához való csatlakozással megerősítjük elkötelezettségünket a logisztikai ágazat fenntarthatóvá tételében, a felelős üzleti gyakorlatok kialakításában és a globálisan fenntartható jövőhöz való hozzájárulásban.”

Az UNGC egy olyan önkéntes kezdeményezés, amely arra ösztönzi a vállalatokat, hogy stratégiáikat és működésüket az emberi jogi, a munkaügyi, a környezetvédelmi és a korrupció-ellenességi egyetemes elvekre alapozzák, és, hogy intézkedéseikkel elősegítsék a társadalmi célok megvalósulását. A kezdeményezés hivatalosan 2000-ben indult, és jelenleg több mint 170 országból 13 ezer vállalat csatlakozotta mozgalomhoz. A résztvevők rendszeres jelentéseket adnak közre működésükről, ami ösztönzőül hat az innovatív megoldásaik kialakítására.

A cargo-partner élen jár a környezetbarát megoldások alkalmazásában, és nagyratörő károsanyag-kibocsátási célokat tűzött ki karbonlábnyomának minimalizálása érdekében. A cargo-partner 2018-ban megnyitott, fából készült „iLogistics központja” a bécsi repülőtér közelében kiváló példája a vállalat fenntarthatóság iránti elkötelezettségének. A vállalat világszerte egyre több fotovoltaikus berendezést üzemeltet telephelyein, ezzel hozzájárulva tevékenységük megújuló energiaforrások hasznosítására irányuló erőfeszítéseihez. A cargo-partner emellett aktívan támogatja a fenntartható repülőgép-üzemanyag felhasználásával működtetett légi járművek, az elektromos teherautók és a fenntartható fuvarozásra és logisztikai technológiákra való áttérés elősegítését célzó projektek fejlesztését világszerte. 

A cargo-partner létesítményei számos országban kiérdemelték az ISO 14001 tanúsítványt, ami a cég környezetirányításának magas színvonalát tükrözi. Továbbá szigorú minőségbiztosítási folyamatainak köszönhetően a cargo-partner csak olyan fuvarozókkal dolgozik együtt, akik megfelelnek a legszigorúbb környezetvédelmi szabványoknak. Ezenkívül a cég aktívan segíti ügyfeleit a szénlábnyomuk monitorozásában és csökkentésében, támogatva őket fenntarthatósági céljaik elérésében.

Stefan Krauter mindehhez még hozzűfőzte, hogy a globális éghajlati válság korunk egyik legfontosabb kihívása, és a fenntarthatóság iránti elkötelezettségük továbbra is töretlen. "Folytatjuk környezeti hatásaink minimalizálását, és támogatjuk működésük fenntarthatóbbá tételét. Együtt építünk jobb világot a jelenlegi és a jövőbeli generációk számára” – fogalmazott a cégalapító. 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek