A Finnair hozta Ferihegyre a Mikulást

iho/repülés   ·   2012.11.30. 18:00
cim

Egészen pontosan 11.00 óra volt, amikor a Finnair menetrend szerinti járatával megérkezett Budapestre a Mikulás, pontosabban a Joulupukki. A finn Télapó a Finnair, a Budapest Airport, a Malév Ground Handling, a Finnagora és a Le Meridien szálló együttműködése révén érkezett a magyar fővárosba – adta hírül a repülőteret kezelő cég.

A Finnair Airbus A 320-as gépéről utolsóként szállt ki a Joulopukki, akinek érkezését már izgatottan várta a gép lépcsőjénél egy csomó szerencsés kisgyermek a vecsési Mosolyország Óvodából. A nagy szakállú, szemüveges Mikulást elsőként Pasi Tuominen, Finnország budapesti nagykövete köszöntette a budapesti betonon. A vecsési óvodások dallal üdvözölték Joulupukkit, akinek a szépen csengő finn nevét is hibátlanul megtanulták erre az alkalomra.

A Joulupukki Veszprémben és Ajkán tesz látogatást (ezek a testvérvárosai Rovanieminek, ahol Joulupukki él), vasárnap Óbudán a főtéren lehet vele találkozni 16.00 és 17.00 óra között, hétfőn és kedden Pécs és Mohács látja vendégül, szerdán a főváros VIII. kerületi gyermekeivel találkozik a Nemzeti Múzeum előtt. December 6-án, Mikulás napján Budapesten a Vörösmarty téri karácsonyi vásárt tekinti meg, itt 15.00 órakor lehet vele találkozni, másnap pedig a Vajdahunyad várban lesz 16.00 és 18.00 óra között. December 8-án a finn Mikulás felkeresi Debrecent és másnap tér vissza Finnországba.

A finn Mikulás, azaz Joulupukki, vagyis Santa Klaus, illetve Télapó Finnország sarkköri vidékén, a messzi Északon, Rovaniemi városa mellett, hatalmas rönkfaházban lakik egy fenyőerdő közepén. Olyan hatalmas levélforgalmat bonyolít a világ valamennyi országának gyermekeivel, hogy a finn posta külön postahivatalt nyitott Joulupukkinak, mert már nem győzték a borítékok továbbítását. Régen a finn Mikulás rénszarvasok húzta szánnal közlekedett, manapság azonban a Finnair Airbus A 320-as gépe is megteszi, ezzel gyorsabban tudja eljuttatni az ajándékokat a gyermekeknek és az utazómagasságon is kevésbé huzatos.

Kapcsolódó hírek