A hajózás napján avatják a Szigligetet

iho/hajózás   ·   2012.08.02. 05:30
szigliget_kicsi

December második felében érkezett Magyarországra a Balatoni Hajózási Zrt. legújabb, a németországi Bodan hajógyárban készült, 40,4 méteres, 90 tonnás személyhajója. A félkész test darabjait azóta hegesztik, hogy őszre teljes pompájában kelhessen útra. A hajónak érkezésekor még nem volt neve, mostanra azonban már biztos: Szigligetnek hívják majd.

Az iho érdeklődésére a Bahartnál elmondták, a hajóépítés a tervek szerint halad. Jelenleg a teljes szerkezet, a felépítmény és a kormányállás, valamint a hőszigetelt és sötétített üvegezés van készen.

Szeptemberben teljes pompájában avatják a Szigligetet<br />(fotó: Balatoni Hajózási Zrt.)

A hajó világításának és díszvilágításnak a beépítése, a ponyvatető, a gépészeti munkák, valamint a belső burkolat kialakítása még hátra van.

Az átadásra várhatóan a hajózás napján, szeptember 21-én, Szigligeten kerül sor. A hajó menetrendet is fog járni és programokat is szerveznek majd a fedélzetén

Kapcsolódó hírek

Közút Autóbuszközlekedés

A Volánbusznál is életbe lép az új menetrend

iho/közút   ·   2023.12.06. 17:00

A közlekedési társaság számos menetrendi módosítást, korrekciót vezet be országszerte december 10-étől, elsősorban a munkába és iskolába járás lehetőségeinek, a hétvégi időszak utazási igényeinek javítása, valamint a vasúti és autóbuszos kiszolgálás megfelelő összehangolásának érdekében.