A hajózás napján avatják a Szigligetet

iho/hajózás   ·   2012.08.02. 07:30
szigliget_kicsi

December második felében érkezett Magyarországra a Balatoni Hajózási Zrt. legújabb, a németországi Bodan hajógyárban készült, 40,4 méteres, 90 tonnás személyhajója. A félkész test darabjait azóta hegesztik, hogy őszre teljes pompájában kelhessen útra. A hajónak érkezésekor még nem volt neve, mostanra azonban már biztos: Szigligetnek hívják majd.

Az iho érdeklődésére a Bahartnál elmondták, a hajóépítés a tervek szerint halad. Jelenleg a teljes szerkezet, a felépítmény és a kormányállás, valamint a hőszigetelt és sötétített üvegezés van készen.

Szeptemberben teljes pompájában avatják a Szigligetet<br />(fotó: Balatoni Hajózási Zrt.)

A hajó világításának és díszvilágításnak a beépítése, a ponyvatető, a gépészeti munkák, valamint a belső burkolat kialakítása még hátra van.

Az átadásra várhatóan a hajózás napján, szeptember 21-én, Szigligeten kerül sor. A hajó menetrendet is fog járni és programokat is szerveznek majd a fedélzetén

Kapcsolódó hírek

Hajózás Sporthajózás

Fehérboros kora hajnal a Kékszalagon

MTI/iho   ·   2024.07.20. 12:00

Szombat két óra negyven perc hét másodperckor, több mint negyvenegy és fél órás vitorlázás után a 456. helyen befutott az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj utolsó hajója, a Prosecco. A finiselő vitorlást a célban az abszolút győztes MLS Raiffeisen Fifty-Fifty csapatának tagjai köszöntöttek.