A hóesés miatt korlátozták a kamionforgalmat Kárpátalján

MTI/iho   ·   2017.12.04. 11:18

Az ukrán katasztrófavédelmi szolgálat hétfőn kiadott közleménye szerint a nagytömegű gépjárművek forgalmának korlátozására azért van szükség, hogy ne alakuljanak ki torlódások az utakon, amelyek akadályoznák a hókotró gépek haladását és az út megtisztítását. Az épp tisztítás alatt lévő útszakaszokon haladó teherautókat a pihenőhelyekre irányítják várakozni. Az UNIAN ukrán hírügynökség jelentése szerint az úton eddig már huszonkét elakadt járművet szabadítottak ki a mentést végzők a hó fogságából. Több helyütt fák dőltek rá az utakra, de személyi sérülésről nem érkezett hír.

A villamosvezetékek lejegesedése miatt Nyugat-Ukrajnában - Kárpátalján, Lviv és Voliny megyékben - összesen nyolcvannyolc településen szakadt meg részlegesen vagy teljesen az áramellátás. Kárpátalján az áramkimaradás harminc települést érint, Lviv megyében negyvenegyet, Volinyban tizenhet. A szakemberek már dolgoznak a szolgáltatás helyreállításán. Az időjárás-előrejelzések szerint hétfőn további havazás, eső, havas eső várható Ukrajna több részében.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek