A katasztrófavédelem ismét figyelmeztet

MTI   ·   2013.03.25. 13:46

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn délután ismételten felhívta a figyelmet, hogy indulás előtt mindenki tájékozódjon az időjárásról és az utak állapotáról, továbbá figyelje a hatóságok tájékoztatóit.

A közleményben kifejtették: az Országos Meteorológiai Szolgálat kibővítette korábbi figyelmeztető előrejelzését, amely szerint hétfőn a Dunántúl nagy részén és a Duna–Tisza-köze déli részén hófúvásokra, valamint 24 óra alatt több mint 10 centiméternyi friss hóra lehet számítani.

Továbbra is fennáll, hogy Baranya és Tolna megye területén erős hófúvás alakulhat ki, ott a friss hóval fedett területeken az erős szél magas hótorlaszokat is emelhet. Az újabb figyelmeztetés szerint viszont szintén hétfőn Fejér, Somogy és Tolna megye területén 20 centimétert meghaladó hómennyiség is leeshet, kedden pedig erős hófúvás várható Pest megye déli és Jász-Nagykun-Szolnok megye térségében – emelték ki.

Az OKF mindenkitől azt kéri: csak a téli időjárásnak megfelelő járművel induljon útnak. Ezzel együtt felhívta a figyelmet, hogy az utakon lassabb közlekedésre és fennakadásokra kell készülni.

Hétfő délelőtt a hófúvás miatt már Heves megyére is kiadta a citromsárga, vagyis első fokú figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat. Ezzel együtt tizenegy megyében és Budapesten vannak érvényben figyelmeztetések a havazás, illetve a várható hófúvás miatt.

Kapcsolódó hírek