A Knorr-Bremse is suhan!

iho/vasút   ·   2023.03.03. 14:10
00_knorr_suhanj

Több mint egymillió forint támogatást adott a Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft. a sérült és fogyatékkal élő emberek sportolási lehetőségeit támogató SUHANJ! Alapítványnak.

A világ piacvezető vasúti fékrendszereinek fejlesztője és gyártója saját dolgozóinak sportolását is ösztönözte a „Lépj velünk!” elnevezésű akcióval, amelynek fő motivációja, hogy a cégnél dolgozó kollégák minden egyes sporttal töltött órája után száz forintot ajánlott fel a civil szervezetnek. 

A vállalat és a munkavállalók közös cselekvésére épülő akcióban összesen 145-en vettek részt: mérnökök, irodai és szereldei dolgozók is csatlakoztak huszonegy szakterületről. A kezdeményezésbe bekapcsolódó munkatársak virtuálisan 135 ezer 300 kilométert tettek meg futva vagy kerékpározva – többet, mintha háromszor megkerülnék a Földet az Egyenlítő körül. Az akcióban részt vevők 11 ezer 202 órát sportoltak, így a Knorr-Bremse Budapest 1 millió 120 ezer 200 forint támogatást nyújtott a SUHANJ! Alapítványnak.

Gusztos Péter, a szervezet vezetője ünnepélyes keretek között vehette át a támogatást szimbolizáló csekket Kovács Beatrixtól, a Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungaria Kft. kommunikációs és CSR igazgatójától. A Knorr-Bremse Budapest és a SUHANJ! Alapítvány között régi és szoros a kapcsolat: jelentős támogatási összeggel és a munkatársak önkéntes munkájával hozzájárult a 2016-ban megnyitott SUHANJ! Fitness-hez, az ország első integratív edzőterméhez. A vállalat munkatársai azóta is rendszeresen részt vesznek támogatóként és versenyzőként is az alapítvány futóversenyein: Suhangyal jótékony futóként adományt gyűjtenek, látás és mozgássérült sportolókat kísérnek. Emellett a civil szervezeteket, oktatási és szociális szervezeteket támogató Local Care – Helyi gondoskodás elnevezésű vállalati felelősségvállalási programja keretében a fitneszterembe erősítő gépeket, a közelmúltban pedig egy kézzel hajtható versenykerékpárt adományoztak a SUHANJ! Alapítványnak, amelyet a vállalat munkatársai önkéntes munkával újítottak fel. A Knorr-Bremse Budapest saját sportegyesülettel is támogatja a dolgozók aktív életformára törekvését és egészségmegőrzését: a Vasúti Fék Egyesületen belül kilenc szakosztályt működtet a vállalat.

Kovács Beatrix az átadáson mondott beszédében hangsúlyozta: „Rendkívüli népszerűségnek örvendett a SUHANJ! Alapítvány újabb támogatására indított programunk. Mindez annak is köszönhető, hogy munkatársaink a korábbi közös integratív programokból pontosan ismerik, milyen nehézségekkel kell szembenéznie a fogyatékkal élő sportolóknak és azt is, milyen eszközökkel tudnak segíteni, emellett megtapasztalják, milyen felemelő érzés közösen átélni a mozgás örömét.”

Gusztos Péter, a SUHANJ! Alapítvány társalapítója és vezetője azt mondta: „A Knorr-Bremse immár nyolcadik éve segíti a SUHANJ! munkáját. A Covid jelentette kihívások, majd utána a jelenlegi gazdasági, pénzügyi környezet nagy nehézséget jelentenek a civil szervezetek számára is, így különösen értékes számunkra ez a kitartó támogatás.”

Képünkön: Gócza Ágnes, a SUHANJ! Alapítvány közösség- és programszervezője, Hodossi-Loment Boróka, a Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungaria Kft. CSR gyakornoka, Gusztos Péter, a SUHANJ! Alapítvány társalapítója és vezetője, Kovács Beatrix, a Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungaria Kft. kommunikációs és CSR igazgatója, Salamon Alexandra, a SUHANJ! Alapítvány képviselője, pénzügyi igazgatója, Metál Attila, a Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungaria Kft. konstrukciós fejlesztési vezetője

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek