A kormány már a Malév leállására készül?

iho/repülés   ·   2012.02.01. 07:37
cim

A Magyar Közlönyben megjelent az 5/2012-es kormányrendelet, amely lényegében azokat az intézkedéseket sorolja, amelyek a Malév leállása miatt válnak szükségessé – adja hírül a Népszabadság. Amint a lap is utal rá, és az iho/repülés is beszámolt róla, délután Berényi János, a zrt. elnöke még abban a szellemben tartott sajtótájékoztatót, hogy a légitársaság az esetleges felszámolás idején is működni fog, és leállás nélkül megy végbe vagy a vállalat átalakítása, vagy az új tulajdonossal induló üzemelés.

Az 1016/2012-es kormányhatározatban azt is részletezik, hogy kártalanítási és segítségnyújtási célra kétmilliárd forint áll rendelkezésre, a tartalék terhére. A kormányrendelet szerint kártalanítás és segítségnyújtás azokat az utasokat illeti meg, akik a Malév leállásának napján, illetve az azt követő három napra rendelkeznek Malév-jeggyel, és már elutaztak a célállomásra.

A Magyar Közlöny szerint ez a rendelkezés a kihirdetés napján, azaz ma 18.00 órakor lépett hatályba.

A Népszabadság információja szerint a Fejlesztési Minisztérium a Malév kisebbségi tulajdonosától, az orosz Vnyesekonombanktól is kért hitelt, ám első körben elutasításra talált.

Kapcsolódó hírek