A lengyelek kétszintes ingákat szeretnének üzemeltetni a távolsági járatokon is

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2021.07.16. 12:00
PKP

Összesen harmincnyolc hétkocsis szerelvényre és negyvenöt többáramnemű mozdonyra van igényük.

A lengyel állami személyszállító vasúttársaság (PKP Intercity) üzleti konzultációkat kezdeményezett a távolsági járatokon üzemeltetett kétszintes ingavonatok beszerzésével kapcsolatosan. A mozdony vontatta hétkocsis szerelvényeket a Varsó–Łódź és a Katowice–Krakkó vasútvonalakon járatnák a lengyelek. Az új szerelvények elvárt maximális sebessége 200 km/h, fontos szempont az akadálymentesség, a korszerű utastér és utastájékoztatás.

A gyártók ajánlataikat idén augusztus 10-ig tehetik meg, ez után kezdődnek majd a további egyeztetések, majd az év végén adhatják be az érdeklődők a végleges ajánlataikat. A jelenlegi modernizálási törekvés egy komplexebb tervnek a része, miszerint Lengyelországban 2030-ig a távolsági vasúti járatokon kizárólag új, vagy felújított vasúti járművek közlekedhetnek. A felújítási program együttes értéke 19 milliárd zloty (1 490 milliárd forint). A PKP Intercity vasúttársaság nemrég 63 új, többáramnemű mozdony beszerzésére írt ki versenypályázatot, amiben opcionálisan még további harminckét mozdonyt hívhatnak le.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek