A Magnus az Alpok felett: fotók!

iho   ·   2015.02.23. 09:00
cim

A Gerle 13 Földközi-tengert megkerülő 82 esztendős rekordjának emléket állító Magnus Expedíció átrepült az Alpokon, ám a rossz időjárás miatt Földi Zoltán pilóta és Hankusz Kálmán fotóriporter egy napot kénytelen volt Olaszországban időzni. A fiúk nem esnek kétségbe: esznek egy jó pizzát, aztán a repülési terv szerint Franciaország felé veszik az irányt, kapta szerkesztőségünk még a hét végén a hírt és a szép fotókat.

Még Európában a Fellegvándorok, a duó a repülési tervet tartva halad célja felé, hogy egy hónap alatt teljesítse a Földközi-tenger országait érintő 12 ezer kilométeres távot. A fiúk Olaszországból jelentkeztek be.

- Gyönyörű verőfényes napsütésben szálltunk fel, s egész nap csodálatos időnk volt – kezdte Hankusz Kálmán, az expedíció fotóriportere. – 8 ezer láb magasan repültünk, az Alpok felett fantasztikus látványban volt részünk: alattunk a felhők és a hegyek, felettünk a kék ég. Ember által soha nem járt hegycsúcsok közelében repültünk, az érintetlen szűz havon szikrát szórtak a napsugarak.

Rettentően fáztunk, ám a látvány feledtetett mindent. Mire landoltunk az olaszországi Biellában, addigra a rossz idő is ideérkezett. Mi még le tudtunk szállni, de az este folyamán mindent beborított a párás levegő. Másnap szakadt az eső, a hegyekben a hó, ezért jobb időre várva, egy napot Biellában töltöttünk. De semmi gond, mindennek a jó oldalát nézzük: ettünk egy jó olasz pizzát!

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek