A Magyar Népdal Napja a vasúton

iho   ·   2014.06.03. 16:45
00kicsi

A Magyar Népdal Napjának szeptember 14-én Martonvásár megújult főtere, az Emlékezés tere ad otthont. Az ötlet a Csík zenekar brácsásának, a Martonvásáron élő Kunos Tamásnak a fejéből pattant ki, elképzelése találkozott a Magyar Dal Napja ötletadójának, Presser Gábornak a terveivel is.

Pál István Szalonna és zenekara, mögöttük Kazai Katalin, a MÁV-Start Zrt. személyszállítási szolgáltatás értékesítési vezetője<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(Vörös Attila felvételei)

A rendezvényt a MÁV-Start kiemelten, egy-egy pár Budapest-Déli–Martonvásár és Székesfehérvár–Martonvásár Flirt motorvonattal támogatja, ez alkalomból tartottak bemutató sajtótájékoztatót a Déli pályaudvaron. Martonvásár önkormányzata, és Szabó Tibor polgármester tárt karokkal fogadta a kezdeményezést, az MTVA népszerű, Fölszállott a páva című népzenei és néptáncos tehetségkutatójának a szervezője, Balogh Júlia, és idei egyik győztese, Kacsó Hanga Borbála is jelen volt a sajtóeseményen, amelyet egy Flirt motorvonat fedélzetén tartottak. A rendezvényen Pál István Szalonna és bandája muzsikált.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek