A Metrovagonmastól rendelt motorvonatokat az orosz CPPK

iho/vasút   ·   2019.01.02. 08:45
400px_metrovagonmas_ra3

A tíz oroszországi régióban elővárosi vasúti szolgáltatást nyújtó Központi Elővárosi Személyszállító Vállalat (Centralnaja Prigorodnaja Passzazsirszkaja Kompanyija, cirill betűkkel: Центральная пригородная пассажирская компания) és a gyártó december elején állapodott meg az üzletről. A rendelés tizenhét kétrészes és hat háromrészes szerelvényről szól. Előbbieket a tervek szerint jövő augusztus és november között szállítja le a mityiscsi üzem, míg a hosszabb egységeket várhatóan 2020 májusában veheti át a CPPK. A beruházást a Sberbank Leasing finanszírozza.

A Metrovagonmas fejleszti az RA2-es Uzsgyi utódját, az RA3-ast, ami akár hatrészes verzióban is rendelkezésre áll (forrás: Railway Gazette)

Az RA3-as teljesen új konstrukció, a Magyarországon is jól ismert RA2-es, az Uzsgyi továbbfejlesztett verziója. Az előd száz kilométer per órás legnagyobb üzemi sebességéhez képest már százhúszas tempóra képesek. A jármű ütközésvédelmi szerkezetét is megerősítették az oroszok. A hajtással rendelkező, szélső kocsikba kerekesszékes emelőt és akadálymentes WC-t építettek be. A járműtípus ráadásul akár hatrészes verzióban is kérhető – írja a Railway Gazette.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek