A Prologis lezárta

MTI   ·   2018.10.03. 14:53

A Prologis lezárta egy 1,1 milliárd dollár értékű, Európában és az amerikai Egyesült Államokban található épületekből és földterületekből álló portfóliójának értékesítését, mindezeket Ázsia egyik jelentős ingatlanvállalata vásárolta meg. Az értékesített portfólió másfélmillió négyzetméternyi épületből és 584 ezer négyzetméternyi földterületből áll. Ezen belül 46 épület  elsősorban Lengyelország, Franciaország és Magyarország területén található, összesen 923 ezer négyzetméteren. További negyven épület, ami 610 ezer négyzetméternyi terület, főként Seattle-ben, Dallasban és Chicagóban van.

A Prologis a portfólió részeként Magyarországon két épületet adott el: a Prologis Park Üllőt és a Prologis Park Battát.

A tranzakcióban 934 millió dollárnyi, a Prologis által társfinanszírozott befektetéseken keresztül birtokolt eszköz, valamint 195 millió dollárnyi saját tulajdonú eszköz értékesítésére került sor. A Prologis részesedése a bevételből körülbelül 610 millió dollárt tett ki. A társaság portfólió átalakítási programja 2011-ben indult, 2018 negyedik negyedévének végén pedig az általuk tulajdonolt és menedzselt eszközök értékesítésének összege eléri a 14 milliárd dollárt.

A Prologis Inc. világszerte vezető az ipari ingatlanok területén. A cég a 2018. június 30-i adatok szerint 19 országban, konszolidált  vagy konszolidálatlan vegyesvállalatokon keresztül körülbelül 75 millió négyzetméter létesítményt és fejlesztési projektet birtokol részben vagy egészben. A Prologis körülbelül 5500, különféle piacokon tevékenykedő ügyfelének ad bérbe létesítményeket, elsősorban vállalatközi és kiskereskedelmi, illetve online értékesítési területeken.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Kapcsolódó hírek