A szakszervezet veheti meg a SeaFrance-ot

iho/hajózás   ·   2011.08.08. 15:16
seafrancerodin400

A LaManche-csatornán átkelő hajókat üzemeltető SeaFrance hajóstársaságra július 26-ig lehetett ajánlatot tenni, de a csődbiztos a szakszervezetnek adott még egy kis időt, hogy megfogalmazzák ajánlatukat.

A szakszervezet ajánlata szerint a munkavállalók tulajdonába kerülne a cég, és ők is vezetnék a megrokkant vállalatot. Az ajánlatról októberig kell döntenie a párizsi gazdasági bíróságnak - ekkor ugyanis lejár a cég csődvédelme.

A SeaFrance Moliere, a Csatorna első, 200 méternél hosszabb hajója

Mivel az érdekképviselet az utolsó pillanatban jelentette be pályázatát, ezért felmerült az a lehetőség is, hogy csak a cég megszüntetését akarja elodázni a szakszervezeti ajánlat. Az érdekképviselet vezetői szerint azonban ők már korábban elkezdtek dolgozni az ajánlatukon, csak a SeaFrance menedzsmentje nem adta át időben a szükséges információkat. Ezeket az iratokat a cég a bíróság döntése nyomán végül átadta.

A szakszervezet szerint a cég vezetése egyet el akar adni a még tulajdonában lévő 4 hajóból, és ezzel együtt el akar bocsátani 200 dolgozót. Ez – a cég közleménye szerint – azonban csak egy elképzelés.

Kapcsolódó hírek