A vasúti személyforgalom helyreállítását szorgalmazza Balassagyarmat és Losonc

MTI/iho   ·   2022.01.13. 15:00
00_balassagyarmat

Legyen újra személyszállítás az Ipoly-völgyben!

Az Ipoly-völgyi vasút újjáélesztése több mint harminc éve van napirenden. A tavaly októberi konferencián elfogadott memorandumban a magyar és szlovák kormány, Besztercebánya, Nyitra, Nógrád és Pest megye vezetőinek támogatását kérték a személyforgalom regionális tarifával történő újraindításához.

Teherforgalom már most is van a két város között. Losonc és Balassagyarmat márciusban konferenciát szerveznek, amelyre meghívják a szlovák minisztériumok és a vasút képviselőit. Május elsejére vasúti nagyrendezvényt terveznek, azon a napon turisztikai vonat szállítaná az utasokat Losonc és Balassagyarmat között, megmutatva a térség látnivalóit. Emellett Losonc csatlakozik a Nógrád megyében hagyományos, kulturális programokat felvonultató Ipoly-naphoz augusztus 13-án.

Losonc más területeken is partnerséget épít Balassagyarmattal, így például európai uniós támogatási lehetőségeket keresnek olyan projektekre, mint a kerékpárutak összehangolása, közútfejlesztés, vagy új Ipoly-hidak építése.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek