A viharhelyzet fokozódik

iho/vasút   ·   2011.07.20. 13:58

A közép-magyarországi régióra érvényes riasztást visszavonták, de északon bevörösödött az eddigi narancssárga: a széllökések bekövetkezési valószínűsége magas, és a csapadék sem fogja elkerülni a környéket. A gond az, hogy nemcsak eső fog hullni a felhőkből, hanem jég is, amelynek a mérte Szabolcsban és Borsodban el fogja érni az 5 millimétert az OMSZ tájékoztatása szerint.

A MÁV és a tűzoltóság szakemberei sikeresen birkóztak meg mind a 80-a. mind a 87-es vonalon a viharkárokkal: folyamatos a forgalom, de késések még adódhatnak a megkavarodott szerelvényfordulók miatt. A 150-es vonalon is sikerült megjavítani a kiskőrösi felsővezetéket, de újra működik Kurd és Szakály-Hőgyész között a térközi biztosító berendezés a negyvenes vonalon.

A főváros légikikötőjében jelenleg a helyzet nuygodt, de a tegnapi este sok tanulsággal szolgált.

 

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

A vasútiparban használt beágyazott termékek fejlesztésének szakmai kihívásai

iho/vasút   ·   2023.09.25. 15:00

Egy vasúti szerelvényen számos beágyazott elektronikai rendszer üzemel, amelyek a szerelvény különböző alegységeinek működtetéséért felelnek. Ezen termékek fejlesztése rengeteg kihívást hordoz magában, ilyenek például a piacra kerülési idő, az elavulás kérdése vagy a kiberbiztonság. A Knorr-Bremse Budapest mérnökei segítségével bepillantást kaphatunk erre a területre is.