A világ legjobb légitársasága a Singapore Airlines

iho   ·   2018.11.17. 15:15
cim

Kezdődik a listák korszaka: megszületett az idei szezon első „Legjobb Légitársaság” besorolása, amit egyébként az egyik igazán erre hivatott fórum, az Airlines Rating adott közre néhány nappal ezelőtt. Vágjunk a közepébe: a világ legjobb tíz légicége a Singapore, az Air New Zealand, a Qantas, a Qatar, a Virgin Australia, az Emirates, az All Nippon, az EVA Air, a Cathay Pacific és a Japan Airlines.

Kezdjük tehát az abszolút győztessel: a Singapore Airlines három kategóriában is élenjáró lett, úgymint új termék, új repülőgépek beállítása és új „innovatív” járatok nyitása. Utóbbi tekintetében igazán nem meglepő a döntés, amelynek alapja a SIA új járata Szingapúrból leszállás nélkül New Yorkba, ami egyben jelenleg a világ leghosszabb közvetlen vonala. A győztes termék az A380-asok felső fedélzetén bevezetett első osztályú Suites kabinok alkalmazása volt, ráadásul a cég brand-jei között külön díjazott a „Singapore Girl”, ami egyszerre ismeri el a kabinszemélyzet hölgyeinek szépségét és a rajtuk lévő, hagyományos motívumokkal készült ruházatot.

A második legjobb légitársaság a listán az Air New Zealand, amely a gazdasági teljesítménye mellett egészséges terjeszkedési politikájával, valamint kiváló business class kialakításával érdemelte ki a helyezését.

A Qatar kapta a legjobb fedélzeti étkeztetésért járó elismerést, és az Öböl-menti társaságnak is kiemelkedő a business class elrendezése: a Qsuite igazából első osztályú élményt nyújt, hangzik az értékelés. azt is kiemelve, hogy a catering nem csak a prémium- hanem az economy osztályokon is rendkívüli minőségű.

Az ausztrál Qantas két szempontból került élre, egyrészt a legjobb belföldi légitársasági szolgáltatásért, amit elsősorban az ággyá alakítható ülések jelentenek a kontinensen belüli járatokon, másrészt a legjobb repülőtéri lounge-ok fenntartásáért. Ugyancsak kiemelkedően magas már sok éve az utaselégedettségi szintje.

A Korean Air nyerte a legjobb economy-osztály díját, a legszellősebben berendezett kabinért, azokért az economy-ülésekért, amelyeknek a szélessége más légitársaságoknál a business-székeknek felelnek meg.

A Virgin Australia gépein szolgálnak a legjobb kabinszemélyzetek, a QantasLink  a legjobb regionális társaság címét kapra, elismerésül az ötödik kontinens legtávolabbi közösségeinek kiszolgálásáért.

Az Emirates ugyancsak három fontos kategóriában győzött: az övé a legjobb fedélzeti szórakoztató rendszer, a legjobb hosszútávú hálózat a Közel-Keletről és a hosszú vonalakon használt gépein övé a leginnovatívabb kabinelrendezés, beleértve a prémium-utasok szalonjait. A Philippine Airlines azért kapott díjat, mert a leggyorsabban fejlődött mind a flottáját, mind a kabinberendezést illetően, a VietJet pedig a legjobb Ultra Low-Cost légitársaságként került az Airlines Ratings kiválósági listájára.

A hosszútávú kategóriában a kontinensek legjobbjai: Amerikában a Delta, Európában a Lufthansa, a Közel-Keleten, illetve Afrikában az Emirates, Ázsiában az Eva Air és a Csendes-óceán övezetében az Air New Zealand. A legjobb (nem ultra) low-costok: az amerikai Westjet, az európai Wizz és az ázsiai AirAsia.

A lista elbírálása az AirlineRatings.com hét szerkesztőjének munkája volt, összesen kétszáz évnyi iparági tapasztalattal a hátuk mögött, a szempontok között volt az is, hogyan szerepelt az illető cég a hatósági átvilágításokon, mekkora a flotta átlagéletkora, hogyan alakul a működés gazdaságossága, és hogy milyen a kapcsolat a cégvezetés és az állomány között.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.