A kürtöléstől vadult meg a ló

iho   ·   2013.05.14. 12:50

A vonat kürtjelétől riadhatott meg az a ló, amelynek lovasát szombat este halálra gázolta a Szegvárról Szentesre tartó vonat.

A Délmagyarország.hu szerint a 45 éves szentesi férfi rutinos lovas volt, egy társaság tagjaként rendszeresen járt egy szegvári lovas gazdához, az ő állataival járták a környéket. A baráti kör többnyire szőrén ülte meg a hátasokat, így az első hírekkel szemben feltehetőleg nem a kengyelbe akadt bele a szerencsétlenül járt férfi lába.

Egy névtelenséget kérő nyilatkozó azt mondta: sokkal valószínűbb, hogy a síneket keresztező úton szeretett volna átkelni, az állat azonban megmakacsolta magát, majd az utolsó pillanatban mégis megugrott. Az utasa ekkor eshetett a sínekre, szinte egyenesen a vonat kerekei alá.

A férfiról a kiérkező mentők már csak a halál beálltát tudták megállapítani, sérülései az élettel összeegyeztethetetlenek voltak. A szerencsétlenül járt emberről elmondták: biztonsági őrként dolgozott egy szentesi telepen, a lovaglás volt a szenvedélye. A ló a baleset után magától visszatalált a szegvári tanyára.

Kapcsolódó hírek